Spring sprinkhaantje spring

Toen ik het collectieboek van Swafing in handen kreeg, was ik meteen weg van een leuke stoffencombi. Ik zag mijn oudste zoon al in een polo in deze combi. Deze stoffen mochten zeker niet ontbreken in de lente-zomercollectie in de winkel. En ook niet in de kleerkast van mijn oudste.

Ik ging op zoek naar het patroon voor een polo. In mijn collectie Ottobres vond ik niet wat ik zocht. Dus de online speurtocht kon beginnen.
Uiteindelijk kwam ik op een Duiste site het poloshirt tegen dat ik zocht. De Kim polo van Heidimade. Een gratis patroon. Leuk ... maar ook een risico.

Ik ken het patroon niet, ben het ook nog niet op Belgische sociale media tegengekomen. Het grote risico hier is dus de pasvorm. Hoe zal het vallen? Zoon en patroon werden volledig opgemeten om het risico te beperken.
Deze keer volgde ik het patroon netjes.

De blauwe 'sprinkhanen'stof werd gecombineerd met een donkerbruine jersey, gele boordstof en gele coloursnaps. Het resultaat leunt heel dicht aan bij mijn inspiratiebron. Zoonlief is dol op het shirt. En de pasvorm is dik oke. Oef.


Gebruikte stoffen en fournituren

Grasshopper     //     jersey - donkerbruin
boordstof - Yellow     // Coloursnaps - geel
garen n° 965     //     garen n°694    

Patroon

Kim Polo -- Heidimade
in maat 134


Reacties

Een reactie posten