Doorgaan naar hoofdcontent

Hebbeding van het jaar

7 jaar geleden naaide ik mijn eerste kledingstuk in elkaar. Zonder enige ervaring met een naaimachine trok ik naar een stoffenwinkel, kocht er een patroon, stof, garen en knopen en naaide mijn eerste hemdje in elkaar. Super trots was ik dan. (Als ik daar nu aan terug denk was het een beschamend resultaat. De afwerking vanbinnen was verre van dat. Maar ja, van een beginner mag je ook de perfectie niet verwachten).

Maar waar ik naartoe wil, dat zijn die garenklosjes. Want elk stofje vraagt zijn eigen kleur garen. Op den duur heb je toch al snel 50 klosjes. En waar blijf je daarmee. Vroeger zaten deze in een doos. Maar wie mij kent, weet dat ik van orde en netheid hou. Zo'n doos is pure chaos en telkens weer die klosjes mooi leggen na de zoektocht naar het juiste kleurtje is tijdverlies.


Dus gingen we op zoek naar een garenkast. Dat is dus nergens te vinden zo'n ding. Gek toch! Want op de sociale media zie je voortdurend de schreeuw van hobbynaaisters naar een garenkast.

Een gat in de markt.

Gelukkig hebben wij een stoffenwinkel en is daar ruimte in om dat gat te vullen. We lieten een garenkast maken met 50 vakjes en maar liefst plaats voor zo'n 300 klosjes.


Dit is het prototype. Het frame is geschilderd, de voorkant is af te werken naar eigen keuze. Daar kan ik dan mijn lievelingskleurtje op zetten.

Naargelang je budget kan je de kast ook volledig afgewerkt krijgen aan de voorzijde, inclusief plastic hoesjes om dan kaartjes in te schuiven waarop je de nummers van het garen die in het vakje zitten op te noteren.

Heb je liever een kast volledig afgewerkt in melamine (en de plastic hoesjes) dat kan ook. (Deze kast werd reeds besteld en de foto hiervan zal binnen een 5-tal weken op de site verschijnen)

En wil je een grotere kast. Geen probleem. Ook dat is mogelijk.

Alle info en prijzen vind je terug op de website www.destoffengalerij.be of hier.

EN DAN NOG DIT

Gisteren merkte ik op dat deze blog al meer dan 100 volgers heeft.  Dank jullie wel zeg.
Morgen wijd ik hier speciaal een bericht aan. En natuurlijk valt er iets te winnen.

Ik ben heel benieuwd naar jullie reactie.

Groetjes,
Mama Sa

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Naaiweekend in de Westhoek

Ik wil al een tijdje op naaiweekend gaan. Met onze winkel bezoeken wij regelmatig naaiweekends en dat ziet er telkens zo'n gezellige bende uit. Dus waag ik de stap.

Ik organiseer zelf een naaiweekend. Ik heb een super leuke locatie gevonden in de buurt, midden in de natuur en op 30 november is het dan zo ver.Naaiweekend in de Westhoek
30/11 - 2/12 2018

Een groot en gezellig vakantiehuis met 6/8 kamers. Iedere kamer beschikt over een lavabo en douche of bad.
Beneden is er een open leefruimte met een gezellige zithoek bij de houtkachel, een modern ingerichte open keuken met vaatwas, microgolf en oven, keramische kookplaat, twee koelkasten en een kleine diepvries. Er is een bar, koffiehoek, flatscreen-tv met dvd en draadloos internet.
Om te naaien is er een aparte sfeervolle ruimte voorzien.
Prijs: 165€/persoon verblijf + alle maaltijden en dranken

- kamers worden gedeeld met 2 personen.
- zelf bed- en badlinnen meebrengen.

- 's morgens genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …