Doorgaan naar hoofdcontent

Back to School - Part 1: Billie

3 kinderen in huis die op 1 september met een nieuwe, vlekvrije gardarobe het nieuwe schooljaar moeten starten.
Dat betekent veel naaiwerk voor mij. Want dit zijn 3 volledig nieuwe garderobes die moeten klaar zijn tegen die heel belangrijke dag in het leven van mijn bengels. Belangrijk, ja hoor! Zeker voor de 2 jongenste. Bengel Q start in de 1ste kleuterklas en ook Bengel A gaat naar een nieuwe school om aan het 1ste leerjaar te beginnen.De afgelopen week werden al heel wat T-shirts in elkaar genaaid. De T-shirts die vandaag volop geshowd worden zijn Billies. Een - voor mij volledig nieuw - patroon. Ik had eerder al veel Billies zien passeren op andere blogs en op verschillende facebookgroepen. En het daarbij horende gebof met dit perfecte patroon.
Ik heb me er nu (eindelijk) ook eens aan gewaagd. En ja, het gebof is terecht. Een mooi aansluitend shirt. En een heel duidelijke uitleg hoe je nu die V-hals het beste in elkaar naait. Dat kunnen we nu ook eens deftig. Eén aandachtspuntje voor in de toekomst: de shirts 2 cm langer maken. Ik vind ze iets aan de korte kant. Maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening/smaak.

En nu een overload aan foto's van Bengel J in zijn Billies. En voor de gelegendheid kwam de Cisse van zijn eerste communie ook nog eens uit de kast. A perfect match!

Hij mocht zelf eens de stoffenkast induiken om zijn stoffen te kiezen. Valt het op dat hij van dieren houdt?

Stoffen
Chameleons -- MBF -- De Stoffengalerij
Toekan -- MBF -- De Stoffengalerij
Falcons Red -- MBF -- De Stoffengalerij
Boordstof (groen en navy) -- De Stoffengalerij
Witte boordstof en knopen uit mijn eigen voorraad


Ik ben benieuwd naar al jullie creaties voor de eerste schooldag. Wat hebben jullie al gemaakt? Of wat moet er nog gemaakt worden?
Reacties

 1. Leuke en vrolijke t-shirts, die zal stralen in de klas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hard gewerkt! Heel leuk!

  Ik heb nog wel wat te naaien voor het nieuwe schooljaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk! Goed gedaan! Zitten een paar toffe exemplaartjes bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind ze ook heel tof! Die kids gaan blij starten 1 september

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Naaiweekend in de Westhoek

Ik wil al een tijdje op naaiweekend gaan. Met onze winkel bezoeken wij regelmatig naaiweekends en dat ziet er telkens zo'n gezellige bende uit. Dus waag ik de stap.

Ik organiseer zelf een naaiweekend. Ik heb een super leuke locatie gevonden in de buurt, midden in de natuur en op 30 november is het dan zo ver.Naaiweekend in de Westhoek
30/11 - 2/12 2018

Een groot en gezellig vakantiehuis met 6/8 kamers. Iedere kamer beschikt over een lavabo en douche of bad.
Beneden is er een open leefruimte met een gezellige zithoek bij de houtkachel, een modern ingerichte open keuken met vaatwas, microgolf en oven, keramische kookplaat, twee koelkasten en een kleine diepvries. Er is een bar, koffiehoek, flatscreen-tv met dvd en draadloos internet.
Om te naaien is er een aparte sfeervolle ruimte voorzien.
Prijs: 165€/persoon verblijf + alle maaltijden en dranken

- kamers worden gedeeld met 2 personen.
- zelf bed- en badlinnen meebrengen.

- 's morgens genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …