Greetings from Space

Het is al een hele tijd geleden dat ik nog eens deelnam aan Let's sti(c)k together. Zeker een jaar (shame on me). Maar deze keer sla ik niet over. Want het thema past nu immers perfect bij een project dat ik gepland had. 
Het thema van deze challenge is: 

- Naai iets voor iemand anders  
   en/of
- Gebruik 2 lappen stof in een kledingstuk


De jongste heeft onlangs weer een groeischeut gehad. Het kind is 5 jaar en al zijn truien in maat 110 zijn hopeloos te klein. Zelfs de maatjes 116 hebben al niet veel overschot meer. Je kunt het al raden... 
Hij heeft nieuwe sweaters nodig. En ons meneertje is niet kieskeurig hoor. Nee. De trui moest een rits hebben en een kap.

Ik wist wat me te doen stond. En zo verdween ik eens een half uurtje in mijn patronenbibliotheek op zoek naar een leuk patroon dat ik kon gebruiken voor de trui die ik in gedachten had. Ik vond een patroon in een oude Ottobre. 


Het patroon werd overgenomen op patroonpapier, naadwaarden werden bijgetekend en alles werd netjes uitgeknipt. Ik nam voor de zekerheid toch al maar een maatje 122. Op de groei. Zo zal hij er langer plezier aan hebben. 
De stof werd gestoomd (tegen krimpen) en geknipt. 
De volgende ochtend trok in naar 't stad (Roeselare in mijn geval) om elastische biaisband en een deelbare rits te halen.

Klaar om aan de slag te gaan. Ik wil een trui met gele details. Dus naast een gele rits, geel biais en gele boordstof zocht ik een leuke siersteek op mijn naaimachine voor de afwerking. Aangezien ik (nog) geen coverlock heb, moet ik de flatlocksteken vervangen door een siersteek.

Zo, en dit is het resultaat. Mijn zoontje is super content met zijn nieuwe trui en wou hem meteen al aandoen om naar school te gaan. Hij zou er niet mee in de zandbak spelen zodat hij zeker niet vuil zou worden. Toch grappig wat ze allemaal uitkramen die kadees. 

Heb ik aan de creteria voldaan? Zeker dadde.
- Ik naaide voor mijn jongste zoon
- Ik combineerde 2 lappen stof in deze sweatervest

Gebruikte stoffen en fournituren
French Terry 'Rockets'     //     French Terry 'Mauna Kea'
Boordstof Yellow     //     garen n°143
garen n°417    //     Geel elastisch biaisband
Gele deelbare rits van 42 cm 

Patroon
n°27 Sweatervest met rist uit Ottobre 4/2012
in maat 122


Breng zeker eens een bezoekje aan de volgende blogs om te kijken hoe zij met deze criteria aan de slag gingen.
Sewing a la carte - Girls in uniform - Miel de Fleur - Gezien bij Justine - Woohoo by Davina - Naaisdrovje - Just Delphine - OOYAmadeReacties

 1. Wat een leuke stoffencombinatie! Goed dat je ventje weet wat hij wil, hij wordt nog een mode-icoon :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Coole stofjes! En hij zal nog lang van zijn trui met gele accenten kunnen genieten :) Leuk hé als ze zo enthousiast zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke kleurtjes seg! Zo ga je hem zeker makkelijk vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi afgewerkt en een prima stofkeuze!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten