Doorgaan naar hoofdcontent

Paddestoelen van klei

Laatst konden we ons inschrijven voor een workshop keramiek bij Femma. Ik was er als de kippen bij om in te schrijven via de doodle.

We hadden de keuze tussen het boetseren van een schaapje of een paddenstoel. Mijn keuze viel meteen op de paddenstoelen. En had meteen ook al een plaatsje in gedachten waar ik deze zou kunnen zetten.
We waren met ruim 20 enthousiaste dames aanwezig om aan de slag te gaan met klei. Weer een avond waarop veel gelachen werd. We hadden een fantastische lesgeefster die alles heel goed uitlegde en toonde. Check zeker eens haar website: www.clay-obscuur.be om te zien wat voor moois zij allemaal kan maken uit een klomp klei. Zeker de moeite om eens een workshop van haar te volgen.

De meerderheid van de dames koos ervoor een schaap te maken. Deze waren in verschillende uitvoeringen mogelijk. De ene al wat meer werk dan de andere.


Maar - zoals ik al eerder zei - ik ging voor de paddenstoelen. De eenvoudige versie (zonder gezicht).
Ik had zelf voldoende tijd om er twee te maken.

De workshop bestond uit 2 lessen. Les 1 was het boetseren. Dan moesten onze beeldjes bakken in de oven. (Jammer dat je dit niet in een gewone oven kan bakken, of ik was meteen al naar de hobbywinkel gerend achter een pak klei).
Les 2 was om onze beeldjes te schilderen. Afhankelijk van het gewenste resultaat kregen we een potje verf toegestopt.
Mijn paddenstoelen moesten eerst met een soort metaalverf helemaal zwart geschilderd worden en dan afgewassen worden. En dan kregen we onze beeldjes nog niet mee naar huis. Nee... Die moesten nog eens in de oven. Welgeteld 8 uur lang, de temperatuur geleidelijk aan opvoerend tot 1060°C.

En dit zijn de resultaten van deze leuke workshop.Nu kan ik eindelijk eens pronken met mijn zelfgemaakte keramieken beelden. Ze zijn niet perfect, nee. Maar ik ben er echt trots op.Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Naaiweekend in de Westhoek

Ik wil al een tijdje op naaiweekend gaan. Met onze winkel bezoeken wij regelmatig naaiweekends en dat ziet er telkens zo'n gezellige bende uit. Dus waag ik de stap.

Ik organiseer zelf een naaiweekend. Ik heb een super leuke locatie gevonden in de buurt, midden in de natuur en op 30 november is het dan zo ver.Naaiweekend in de Westhoek
30/11 - 2/12 2018

Een groot en gezellig vakantiehuis met 6/8 kamers. Iedere kamer beschikt over een lavabo en douche of bad.
Beneden is er een open leefruimte met een gezellige zithoek bij de houtkachel, een modern ingerichte open keuken met vaatwas, microgolf en oven, keramische kookplaat, twee koelkasten en een kleine diepvries. Er is een bar, koffiehoek, flatscreen-tv met dvd en draadloos internet.
Om te naaien is er een aparte sfeervolle ruimte voorzien.
Prijs: 165€/persoon verblijf + alle maaltijden en dranken

- kamers worden gedeeld met 2 personen.
- zelf bed- en badlinnen meebrengen.

- 's morgens genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …