Doorgaan naar hoofdcontent

Italië in mijn bord

Ik heb nog nooit ravioli gekocht, laat staan gegeten. Hoe dat komt, weet ik niet. Ik denk gewoon omdat ik geen 'goed' recept had. Toen ik dit recept op de site van Njam tv zag, moest ik dit gewoon klaarmaken.

Ik begon eraan, toch wel een beetje met een klein hartje. Een klein hartje omdat ik wat vreesde voor mijn kinderen. De 2de lust alles, hij is geen probleem. Hij eet zelfs groene olijven. Ik ken geen enkele 7-jarige die olijven eet. Onze oudste is een ander verhaal. En als hij zal zeggen dat hij het niet graag eet, dan gaat onze jongste ook moeilijk gaan doen.

Ovenschotel met ravioli, mozzarella en spinazie


Dit is het ideale gerecht voor als het eens rap moet gaan (bij ons de donderdagavond). Je maakt niet veel vuil, en het is snel klaar. Perfect.

Zitten de smaken goed? Zeker.
Behalve bij de oudste. Vorige week onderging hij een amandeloperatie en het eten gaat nog niet zo goed. Hij probeert het wel, maar dit lukt niet zo goed. Zoals voorspeld had de jongste natuurlijk ook direct gedaan met eten.

Beoordeling.
Ondanks het feit dat ik niet snel conserven gebruik is dit echt wel heerlijk.
Dit zal hier in de toekomst wel meer op het menu staan.
Kanttekening: De jongste eet graag kaas, maar mozzarella is duidelijk zijn ding niet. De volgende keer misschien eens proberen met gemalen kaas.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Naaiweekend in de Westhoek

Ik wil al een tijdje op naaiweekend gaan. Met onze winkel bezoeken wij regelmatig naaiweekends en dat ziet er telkens zo'n gezellige bende uit. Dus waag ik de stap.

Ik organiseer zelf een naaiweekend. Ik heb een super leuke locatie gevonden in de buurt, midden in de natuur en op 30 november is het dan zo ver.Naaiweekend in de Westhoek
30/11 - 2/12 2018

Een groot en gezellig vakantiehuis met 6/8 kamers. Iedere kamer beschikt over een lavabo en douche of bad.
Beneden is er een open leefruimte met een gezellige zithoek bij de houtkachel, een modern ingerichte open keuken met vaatwas, microgolf en oven, keramische kookplaat, twee koelkasten en een kleine diepvries. Er is een bar, koffiehoek, flatscreen-tv met dvd en draadloos internet.
Om te naaien is er een aparte sfeervolle ruimte voorzien.
Prijs: 165€/persoon verblijf + alle maaltijden en dranken

- kamers worden gedeeld met 2 personen.
- zelf bed- en badlinnen meebrengen.

- 's morgens genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …