Doorgaan naar hoofdcontent

Swapperdapper

Het is al een tijdje geleden dat hier nog een blogberichtje verscheen. In 2018 zal ik mijn best doen om toch op regelmatige basis weer te bloggen. Niet dat hier niets meer gemaakt wordt hoor. Maar de tijd ontbreekt om foto's te nemen. En als de tijd er dan is, dan zit het weer niet mee.

Vandaag beginnen we het nieuwe jaar met een nieuwe editie van Swapperdapper: handgemaakt met liefde.
Vorige week bracht de postbode een doosje, waarop 'breekbaar' stond. Nog een week wachten en hopen dat het breekbare niet gebroken is.
Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Het doosje mocht open. Bovenaan lag een briefje. Ik las eerst de brief. Mijn pakje is van Stien. Toen ik de mooie brief las, werd ik wel heel benieuwd. In het doosje zit één cadeautje. En wat voor één. Speciaal voor deze swapeditie heeft Stien een workshop gevolgd en 6 weken lang is ze bezig geweest aan mijn cadeautje. Een tas. Tijd om de tas van oren te voorzien was er niet, maar dat neem ik haar zeker niet kwalijk. Een tas, 100% handmade with love. Wat wil een mens nu nog meer! (Ik zou het niet weten hoor)

Voorzichtig pakte ik de tas uit. En WOW, hoe mooi is dat zeg!


Lieve Stien,
Een dikke merci voor deze mooie tas. Of ik er de eerste maanden thee uit zal durven drinken, weet ik niet hoor. Zo mooi. Het zou echt doodzonde zijn dat deze zou breken. Ik denk dat ik deze eerst een tijdje als deco zal gaan gebruiken.
Je mag best fier zijn op dit pronkstuk. Ik koester hem en zal er heel goed zorg voor dragen. Dank je, dank je, dank je.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Naaiweekend in de Westhoek

Ik wil al een tijdje op naaiweekend gaan. Met onze winkel bezoeken wij regelmatig naaiweekends en dat ziet er telkens zo'n gezellige bende uit. Dus waag ik de stap.

Ik organiseer zelf een naaiweekend. Ik heb een super leuke locatie gevonden in de buurt, midden in de natuur en op 30 november is het dan zo ver.Naaiweekend in de Westhoek
30/11 - 2/12 2018

Een groot en gezellig vakantiehuis met 6/8 kamers. Iedere kamer beschikt over een lavabo en douche of bad.
Beneden is er een open leefruimte met een gezellige zithoek bij de houtkachel, een modern ingerichte open keuken met vaatwas, microgolf en oven, keramische kookplaat, twee koelkasten en een kleine diepvries. Er is een bar, koffiehoek, flatscreen-tv met dvd en draadloos internet.
Om te naaien is er een aparte sfeervolle ruimte voorzien.
Prijs: 165€/persoon verblijf + alle maaltijden en dranken

- kamers worden gedeeld met 2 personen.
- zelf bed- en badlinnen meebrengen.

- 's morgens genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …