Doorgaan naar hoofdcontent

een beetje van dit en een beetje van dat

1. Het rokje

Ik vond laatst een restje stof van deze jurk in mijn kast. Net genoeg om er een eenvoudig rimpelrokje mee te maken.

Een rimpelrokje is eenvoudig te maken. Ook kinderen kunnen hiermee aan de slag. Binnenkort kun je bij mij een leuke, betaalbare workshop volgen hiervoor. Meer informatie komt binnenkort op de website van De Stoffengalerij. Houd de site dus zeker in de gaten!!!


2. Het hoedje

In de kleuterklas wordt veel buiten gespeeld. Ik had me nog geen petje aangeschaft, maar met het plotselinge mooie weer (lees: tropische temperaturen die er weer helemaal over zijn. Ik hou niet van die hitte) had de jongste toch wel snel bescherming nodig tegen die zon.
Ik nam er vlug het patroon van By Miekk bij en na 2 uurtjes was het gefikst.

Geen drukke prints deze keer. Ik ging voor neutraal - donkerblauw - en stikte het geheel door met groen garen om er net dat ietsje extra aan te geven.


3. Het patroontesten

Toen Marte van Compagnie M testers zocht voor de Nore Dress meldde ik me hiervoor aan. Jammer genoeg gebrak het me ten tijde van de test aan inspiratie om te naaien. Hierdoor ben ik pas het allerlaatste moment in actie gekomen. Ik ging aan de slag om een prachtige Nore dress te maken in oker en zwart met een ants (mieren) applicatie.
Alles wat kon misgaan ging mis en ik heb echt op het punt gestaan de hele boel in de vuilbak te smijten. Marte en de anderen testers slaagden erin me toch genoeg moed te geven om toch verder te gaan. Ik maakte er het beste van, maar de applicatie liet ik toch maar achterwege. Gewoonweg omdat ik geen zin had daar nog de tijd in te stoppen voor een jurk die toch niet 100% geslaagd was. (Zo ben ik. Naar mijn mening is dit nog altijd een project vuilbak).
Ik doe zeker geen afbreuk aan het patroon. De Nore Dress en Shirt zijn een prachtig patroon en er zijn al heel wat prachtige resultaten uit de bus gekomen. Ik heb geleerd om na middernacht niet meer achter de naaimachine te zitten. (Want vanaf dan is alles misgelopen).


4. De polo

Ook dit is geen 100% geslaagd patroon. Ik heb immens zitten prutsen bij de kraag. Dat komt ervan als je de werkbeschrijving niet leest. (Ik had te laat door dat hier een kraag met aangeknipte staander gebruikt werd, vandaar dat er meer tijd gekropen is in het lostornen dan het stikken. Maar hé, iedereen heeft wel eens een off-momentje zeker).
Nu, als de kleine de polo aangeeft zie je niet dat er geprutst is. Het is een mooi shirt en de combi tussen de tricot met print en uni tricot is 100% geslaagd. De zijsplitjes vind ik persoonlijk ook de max.
Een aan-foto heb ik niet. Bengel Q heeft hier vrij snel een (niet-verwijderbare) vlek op gekregen ook + het maatje 98 dat ik naaide is ook wat aan de kleine kant.
Maar deze foto heeft ook een duidelijk beeld van het geslaagde resultaat.

Stoffen en fournituren:
Unicorn Parade -- Michael Miller -- De Stoffengalerij
Night Sea -- Art Gallery -- De Stoffengalerij
Snapshot -- Birch -- De Stoffengalerij
Oker en Zwart en Taupe -- De Stoffengalerij
Glitterelastiek 5mm -- De Stoffengalerij
Colorsnaps champagne -- De Stoffengalerij
Patronen:
Omkeerbaar zonnehoedje -- By Miekk
Nore Dress -- Compagnie M
nr 8-- Ottobre 3/2017


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Naaiweekend in de Westhoek

Ik wil al een tijdje op naaiweekend gaan. Met onze winkel bezoeken wij regelmatig naaiweekends en dat ziet er telkens zo'n gezellige bende uit. Dus waag ik de stap.

Ik organiseer zelf een naaiweekend. Ik heb een super leuke locatie gevonden in de buurt, midden in de natuur en op 30 november is het dan zo ver.Naaiweekend in de Westhoek
30/11 - 2/12 2018

Een groot en gezellig vakantiehuis met 6/8 kamers. Iedere kamer beschikt over een lavabo en douche of bad.
Beneden is er een open leefruimte met een gezellige zithoek bij de houtkachel, een modern ingerichte open keuken met vaatwas, microgolf en oven, keramische kookplaat, twee koelkasten en een kleine diepvries. Er is een bar, koffiehoek, flatscreen-tv met dvd en draadloos internet.
Om te naaien is er een aparte sfeervolle ruimte voorzien.
Prijs: 165€/persoon verblijf + alle maaltijden en dranken

- kamers worden gedeeld met 2 personen.
- zelf bed- en badlinnen meebrengen.

- 's morgens genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …