Doorgaan naar hoofdcontent

een beetje van dit en een beetje van dat

1. Het rokje

Ik vond laatst een restje stof van deze jurk in mijn kast. Net genoeg om er een eenvoudig rimpelrokje mee te maken.

Een rimpelrokje is eenvoudig te maken. Ook kinderen kunnen hiermee aan de slag. Binnenkort kun je bij mij een leuke, betaalbare workshop volgen hiervoor. Meer informatie komt binnenkort op de website van De Stoffengalerij. Houd de site dus zeker in de gaten!!!


2. Het hoedje

In de kleuterklas wordt veel buiten gespeeld. Ik had me nog geen petje aangeschaft, maar met het plotselinge mooie weer (lees: tropische temperaturen die er weer helemaal over zijn. Ik hou niet van die hitte) had de jongste toch wel snel bescherming nodig tegen die zon.
Ik nam er vlug het patroon van By Miekk bij en na 2 uurtjes was het gefikst.

Geen drukke prints deze keer. Ik ging voor neutraal - donkerblauw - en stikte het geheel door met groen garen om er net dat ietsje extra aan te geven.


3. Het patroontesten

Toen Marte van Compagnie M testers zocht voor de Nore Dress meldde ik me hiervoor aan. Jammer genoeg gebrak het me ten tijde van de test aan inspiratie om te naaien. Hierdoor ben ik pas het allerlaatste moment in actie gekomen. Ik ging aan de slag om een prachtige Nore dress te maken in oker en zwart met een ants (mieren) applicatie.
Alles wat kon misgaan ging mis en ik heb echt op het punt gestaan de hele boel in de vuilbak te smijten. Marte en de anderen testers slaagden erin me toch genoeg moed te geven om toch verder te gaan. Ik maakte er het beste van, maar de applicatie liet ik toch maar achterwege. Gewoonweg omdat ik geen zin had daar nog de tijd in te stoppen voor een jurk die toch niet 100% geslaagd was. (Zo ben ik. Naar mijn mening is dit nog altijd een project vuilbak).
Ik doe zeker geen afbreuk aan het patroon. De Nore Dress en Shirt zijn een prachtig patroon en er zijn al heel wat prachtige resultaten uit de bus gekomen. Ik heb geleerd om na middernacht niet meer achter de naaimachine te zitten. (Want vanaf dan is alles misgelopen).


4. De polo

Ook dit is geen 100% geslaagd patroon. Ik heb immens zitten prutsen bij de kraag. Dat komt ervan als je de werkbeschrijving niet leest. (Ik had te laat door dat hier een kraag met aangeknipte staander gebruikt werd, vandaar dat er meer tijd gekropen is in het lostornen dan het stikken. Maar hé, iedereen heeft wel eens een off-momentje zeker).
Nu, als de kleine de polo aangeeft zie je niet dat er geprutst is. Het is een mooi shirt en de combi tussen de tricot met print en uni tricot is 100% geslaagd. De zijsplitjes vind ik persoonlijk ook de max.
Een aan-foto heb ik niet. Bengel Q heeft hier vrij snel een (niet-verwijderbare) vlek op gekregen ook + het maatje 98 dat ik naaide is ook wat aan de kleine kant.
Maar deze foto heeft ook een duidelijk beeld van het geslaagde resultaat.

Stoffen en fournituren:
Unicorn Parade -- Michael Miller -- De Stoffengalerij
Night Sea -- Art Gallery -- De Stoffengalerij
Snapshot -- Birch -- De Stoffengalerij
Oker en Zwart en Taupe -- De Stoffengalerij
Glitterelastiek 5mm -- De Stoffengalerij
Colorsnaps champagne -- De Stoffengalerij
Patronen:
Omkeerbaar zonnehoedje -- By Miekk
Nore Dress -- Compagnie M
nr 8-- Ottobre 3/2017


Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…