Hebbeding van het jaar

7 jaar geleden naaide ik mijn eerste kledingstuk in elkaar. Zonder enige ervaring met een naaimachine trok ik naar een stoffenwinkel, kocht er een patroon, stof, garen en knopen en naaide mijn eerste hemdje in elkaar. Super trots was ik dan. (Als ik daar nu aan terug denk was het een beschamend resultaat. De afwerking vanbinnen was verre van dat. Maar ja, van een beginner mag je ook de perfectie niet verwachten).

Maar waar ik naartoe wil, dat zijn die garenklosjes. Want elk stofje vraagt zijn eigen kleur garen. Op den duur heb je toch al snel 50 klosjes. En waar blijf je daarmee. Vroeger zaten deze in een doos. Maar wie mij kent, weet dat ik van orde en netheid hou. Zo'n doos is pure chaos en telkens weer die klosjes mooi leggen na de zoektocht naar het juiste kleurtje is tijdverlies.


Dus gingen we op zoek naar een garenkast. Dat is dus nergens te vinden zo'n ding. Gek toch! Want op de sociale media zie je voortdurend de schreeuw van hobbynaaisters naar een garenkast.

Een gat in de markt.

Gelukkig hebben wij een stoffenwinkel en is daar ruimte in om dat gat te vullen. We lieten een garenkast maken met 50 vakjes en maar liefst plaats voor zo'n 300 klosjes.


Dit is het prototype. Het frame is geschilderd, de voorkant is af te werken naar eigen keuze. Daar kan ik dan mijn lievelingskleurtje op zetten.

Naargelang je budget kan je de kast ook volledig afgewerkt krijgen aan de voorzijde, inclusief plastic hoesjes om dan kaartjes in te schuiven waarop je de nummers van het garen die in het vakje zitten op te noteren.

Heb je liever een kast volledig afgewerkt in melamine (en de plastic hoesjes) dat kan ook. (Deze kast werd reeds besteld en de foto hiervan zal binnen een 5-tal weken op de site verschijnen)

En wil je een grotere kast. Geen probleem. Ook dat is mogelijk.

Alle info en prijzen vind je terug op de website www.destoffengalerij.be of hier.

EN DAN NOG DIT

Gisteren merkte ik op dat deze blog al meer dan 100 volgers heeft.  Dank jullie wel zeg.
Morgen wijd ik hier speciaal een bericht aan. En natuurlijk valt er iets te winnen.

Ik ben heel benieuwd naar jullie reactie.

Groetjes,
Mama Sa

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Bloome Sweater

Tibo - Het gratis patroon

Wat je nu echt moet weten over flexfolie