Doorgaan naar hoofdcontent

Hebbeding van het jaar

7 jaar geleden naaide ik mijn eerste kledingstuk in elkaar. Zonder enige ervaring met een naaimachine trok ik naar een stoffenwinkel, kocht er een patroon, stof, garen en knopen en naaide mijn eerste hemdje in elkaar. Super trots was ik dan. (Als ik daar nu aan terug denk was het een beschamend resultaat. De afwerking vanbinnen was verre van dat. Maar ja, van een beginner mag je ook de perfectie niet verwachten).

Maar waar ik naartoe wil, dat zijn die garenklosjes. Want elk stofje vraagt zijn eigen kleur garen. Op den duur heb je toch al snel 50 klosjes. En waar blijf je daarmee. Vroeger zaten deze in een doos. Maar wie mij kent, weet dat ik van orde en netheid hou. Zo'n doos is pure chaos en telkens weer die klosjes mooi leggen na de zoektocht naar het juiste kleurtje is tijdverlies.


Dus gingen we op zoek naar een garenkast. Dat is dus nergens te vinden zo'n ding. Gek toch! Want op de sociale media zie je voortdurend de schreeuw van hobbynaaisters naar een garenkast.

Een gat in de markt.

Gelukkig hebben wij een stoffenwinkel en is daar ruimte in om dat gat te vullen. We lieten een garenkast maken met 50 vakjes en maar liefst plaats voor zo'n 300 klosjes.


Dit is het prototype. Het frame is geschilderd, de voorkant is af te werken naar eigen keuze. Daar kan ik dan mijn lievelingskleurtje op zetten.

Naargelang je budget kan je de kast ook volledig afgewerkt krijgen aan de voorzijde, inclusief plastic hoesjes om dan kaartjes in te schuiven waarop je de nummers van het garen die in het vakje zitten op te noteren.

Heb je liever een kast volledig afgewerkt in melamine (en de plastic hoesjes) dat kan ook. (Deze kast werd reeds besteld en de foto hiervan zal binnen een 5-tal weken op de site verschijnen)

En wil je een grotere kast. Geen probleem. Ook dat is mogelijk.

Alle info en prijzen vind je terug op de website www.destoffengalerij.be of hier.

EN DAN NOG DIT

Gisteren merkte ik op dat deze blog al meer dan 100 volgers heeft.  Dank jullie wel zeg.
Morgen wijd ik hier speciaal een bericht aan. En natuurlijk valt er iets te winnen.

Ik ben heel benieuwd naar jullie reactie.

Groetjes,
Mama Sa

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…