Doorgaan naar hoofdcontent

Een blik achter de schermen

Onze kinderen zouden nooit in een sportclub gaan. Dat stond al vast van voor dat de oudste geboren werd.
3 jaar geleden hebben we daar onze mening over herzien. Ons gasten trappen graag tegen een bal. Maar onze tuin is geen voetbalveld en al snel zijn ze hun bal kwijt. Achter onze tuin ligt een weide. Als de bal daar ligt, moeten ze wachten tot zondagvoormiddag vooraleer ze hun bal terug hebben. Als ze de bal te hoog naar rechts schoppen ligt de bal ofwel op het dak van ons tuinhuis, ofwel op het dak van het tuinhuis van onze buren of op het dak van de carport van onze buren. En links van onze tuin loopt de straat, tamelijk stijl naar beneden naar een drukke weg.

Dus ja, 3 jaar geleden zei ik tegen mijn man. 'Ons gasten moeten naar de voetbal. Ze kunnen zich hier niet genoeg uitleven.' En zo zitten ons gasten in de voetbal. Of toch al 2 van de 3. De jongste moet nog 2 jaar wachten voor hij mag beginnen.

Van half augustus tot half april kan het er op maandag, donderdag en zaterdagvoormiddag nogal hectisch aan toe gaan bij ons. (Vooral de donderdag).

Afgelopen zaterdag werd het voetbalseizoen definitief afgesloten met de Coca Cola Cup in Poperinge.

De kinderen hebben zich rot geamuseerd.
Wijdstrijden werden afgewisseld met verschillende spelen.Ook opa was van de partij als trouwe supporter


De twee broers in actie

Bengel Q mocht jammer genoeg niet meedoen met de spelletjes, maar ook hij had een leuke namiddag.
Tijdens de laatste wedstrijd mocht onze oudste nog eens zijn doel verlaten en mee voetballen.

Bengel Q was er wat op uitgekeken en ging bloempjes plukken.

Ploeg B

Eens met de volledige groep gek doen.

SK Westrozebeke U7A en U7B

Nu kunnen we nog 3 maanden genieten van de rust, geen gejaag om de kids tijdig op de training te krijgen. De tweede week van augustus gaan de jongens op voetbalkamp en dan beginnen de trainingen terug. De oudste al U9, de tweede U8.


Je hebt nog een week de tijd om deel te nemen aan mijn 'wedstrijd' naar aanleiding van het bereiken van 100 volgers.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…