Doorgaan naar hoofdcontent

Swapperdapper 'love to be creative' swap #2

In mijn vorige berichtje kon je zien wat ik voor mijn swapmaatje allemaal in elkaar geknutseld heb. Vandaag deel ik al het moois dat ik van Christel van kreeg.


Op mijn verlanglijstje stond een notitieboek. En ik kreeg er eentje. En wat voor één! Een groot (ideaal voor mij) dat mooi gepersonaliseerd werd. (Nu wil ik wel eens weten waarmee dit gepersonaliseerd werd. Ik kan applicaties maken in flexfolie, ik kan stickers maken, maar welk materiaal wordt hiervoor gebruikt? En al even belangrijk ... Waar koop je het?)


Ik lees graag. Hoewel dit door het vele naaien, niet meer zo heel veel gebeurt. Daar moet nu wel wat verandering in komen. Zeker met zo'n mooie boekenlegger. En het opschrift klopt. Het boek is altijd beter. (Dan denk ik in de eerste plaats aan Harry Potter. Ik heb de volledige boekenreeks en filmreeks. En hoewel de films stuk voor stuk pareltjes zijn, de boeken zijn duizend keer beter.


In de keuken zullen we binnenkort gebruik kunnen maken van verse kruiden.


Ook dit leuk, gehaakt speldenkussen zat in mijn pakje. Dit was ik al meteen kwijt aan mijn oudste die dit op zijn bureau wilde zetten. De spelden heb ik er toch maar uitgehaald. Je weet maar nooit met die bengels van mij.


Ook kreeg ik deze prachtige kaarten die ik cadeau kan doen. Dit zal niet zo meteen gebeuren denk ik. Ze zijn gewoon te mooi om weg te geven.


En tenslotte kreeg ik nog deze mooie verjaardagskaart.


Dikke mercie Christel. Dit pakje is echt prachtig.

Reacties

  1. Ooo echt lief hoe je schrijft over je gekregen swapje,heel graag gedaan en ik hoop dat je er veel plezier van gaat hebben..oja het notitieboek is idd bestickerd met vinyl.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga hier heel veel plezier aan hebben. Geen twijfelen aan.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…