Doorgaan naar hoofdcontent

colourfull print for a colourfull mind

Kinderen.
Ze houden van kleur.
Die van mij zeker.

Geef de jongste de keus uit een T-shirt van de winkel en eentje van mama's hand. Hij twijfelt geen seconde en gaat resoluut voor de kleurrijke prints die ik voor hem uitkies.
Zo maakte ik vorige maand de longsleeve met rendierprint. Die wil hij dan zelfs niet uitdoen voor het slapengaan. Dag en nacht zou hij dit dragen.

Onder de kerstboom lagen heel wat pakjes voor de kinderen. Een deel daarvan waren opnieuw zelfgemaakte kleertjes voor hen. En ook dit kleurrijk exemplaar lag mooi verpakt onder de kerstboom, te wachten tot de jongste het papier ervan zou scheuren.


Opnieuw een toppertje. Een nieuw favorietje. Opnieuw eentje om dag en nacht te dragen (als het van de kleine bengel afhangt).

Oke, de stof is niet van de goedkoopste. Het is er eentje van Alexander Henry. Maar geloof me als ik zeg dat die stof superzacht is. Nog nooit zo'n zachte tricot in mijn handen gehad. Wat mij betreft de perfecte stof voor het gevoelige huidje van kinderen.
Het patroon is n°11 uit Ottobre 6/2016. Goed patroon. Niet te smal, niet te breed, niet te lang, niet te kort. Niets op aan te merken eigenlijk.
De stof is 'Zoo' van Alexander Henry gecombineerd met kobalt boordstof. Beide te koop bij De Stoffengalerij.







Reacties

  1. Heel leuk. En kleurrijk daar houdt de zoon hier inderdaad ook helemaal van!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.



Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.



Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…