Doorgaan naar hoofdcontent

Mila shirt en een nieuwe challenge

In mijn vorig berichtje vermelde ik al het nieuwe boek van Evelien Cabie, genaamd 200 shirts.
Afgelopen woensdag had de postbode het boek bij zich. En 's avonds laat had ik dan eindelijk een momentje tijd om het boek te doorbladeren.

Ik testte het shirt met watervalhals en V-rug. De schouders zakten af en velen onder jullie vroegen zich af of dit in het boek aangepast zou zijn. Het antwoord: JA. Voor wie deze combinatie wil maken is er het advies te werken met een sierlint, strik of elastiek om het geheel op zijn plaats te houden. Een heel goede oplossing die ook echt een meerwaarde geeft aan je creatie of het gewoon helemaal af maakt.

Geloof me als ik zeg dat er heel veel moois in het boek staat. Ik weet zeker een dozijn combinaties die ik wil maken. En dit heeft al geleid tot een persoonlijke challenge. Vanaf nu ga ik maandelijks minstens 1 kledingstuk voor mezelf maken.


Mijn oog viel meteen op het Mila shirt. Vooral door de opstaande kraag. Dat heeft wel iets. En dit heb ik dus ook gemaakt. Enkel de mouw is anders. Ik koos voor een wijde mouw.

Mijn combinatie heet dus: Mila BeMoiLe
Ik koos voor een donkerblauwe crêpe.
Het beleg heb ik verstevigd met Vlieseline H180. Voor de kraag koos ik voor de H250 (om toch zeker te zijn dat deze rechtop zou staan).
In het boek worden eerst de zijnaden gesloten alvorens de mouwen erin te zetten. Ik heb eerst de mouwen er ingezet en dan pas de zijnaden gesloten. Het is een werkwijze die ik gewoon ben en waarbij ik me comfortabel voel. Waarom zou ik hier uit mijn comfortzone treden? Het resultaat is toch hetzelfde.
Ik koos voor een zoom met split. En ik gebruikte transparant garen om de zomen te stikken. (Net als bij jeansgaren gebruik je gewoon garen in je spoeltje, anders loopt het volledig mis).

En nu een paar foto's van mijn shirt. Veel zijn het er niet. Ten eerste wordt ik niet graag gefotografeerd (ik heb daar geen gezicht voor) en ten tweede is mijn man geen goed fotograaf.


O ja, voor ik het vergeet. Ook de mouwen werden aangepast. Deze mouw zit heel wat comfortabeler dan de mouw van het testpatroon. Dit vind ik wel een grote opluchting dat het armsgat wat uitgediept werd.Stof en fournituren: www.destoffengalerij.be
Patroon: Mila -- 200 shirts -- Evelien CabieBedankt voor het bezoekje aan mijn blog. Laat gerust een berichtje na. Ik vind het altijd leuk om jullie mening te lezen over patronen en creaties. En heb je ook zin om mee te doen aan mijn maandelijkse challenge, laat het gerust weten. Dan zoeken we een leuke #naam om al die creaties onder te posten.

Liefs,
Sabrina
Reacties

 1. Oh, wat een leuke creatie! Ik heb het boek ook aangeschaft! De opstaande kraag kon me niet meteen bekoren maar jou staat het wel heel schoon!
  Op naar de volgende challenge! :D Ik kijk er al naar uit! #MamaSa200ShirtChallenge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap en zeer chique zo een blouse waar je alle kanten mee uit kunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap en zeer chique zo een blouse waar je alle kanten mee uit kunt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…