Doorgaan naar hoofdcontent

Flowers

Een tijdje geleden kwam mijn mama langs en ze had een patronenboekje bij zich. Simplicity. Er stond een leuk shirt in waaraan ik me wel eens wilde wagen.

Ik koos een mooi stofje met bloemenprint. De eerste keer dat ik überhaupt voor een bloemenprint ga. Normaal gezien mijd ik dit soort prints. Maar de laatste tijd begin ik deze wel leuk te vinden. Dit zal te wijten zijn aan de leeftijd zeker. Ik ben nu toch ook niet meer van de jongste.

Over het patroon nu. Ik vind niet direct terug hoe dit model heet. Maar het komt uit Simplicity naaimode nr 22 - herfst 2016.
Het patroon kwam aan de kort kant. Daarom koos ik ervoor om er een extra boord aan te zetten en daarin een breed elastiek te steken. Het elastiek had nog iets breder mogen zijn, maar ik had geen zin om breder elastiek te gaan kopen. (Hoewel ik een eigen stoffenwinkel heb, gebruik ik ook nog graag mijn voorraad die ik al heb op, ipv iets nieuws te kopen).
Ik stikte een 10-tal cm van de overlapping vast. Anders is de kans op inkijk - langs de zijkant - wel heel groot. En dat is nu ook weer de bedoeling niet.

Hoewel ik het resultaat wel mooi vind, ga ik toch geen twee zo'n shirts naaien.


Wat de stofkeuze betreft. Ik koos deze viscose. Het nadeel aan viscose is dat deze verschuift. Snel werken is dus geen optie. Veel spelden (en dan nog liefst dunne - quiltspelden zijn hiervoor ideaal) steken en traag naaien is de beste manier om een mooi resultaat te krijgen.


Dit shirt is al een tijdje (meer dan een maand) af, maar vond nu pas zijn weg naar de blog. Ik kan wel zeggen dat ik het shirt al wel 100 keer gedragen heb. De stof is echt zalig om te dragen. Ze valt soepel en is combineerbaar op zowaar elke kleur jeans.


Stof: flowers -- De Stoffengalerij
Patroon: Simplicity naaimode nr 22 (herfst 2016)


Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog. Voel je vrij om een reactie na te laten. Ik ben namelijk heel benieuwd wat jullie over het patronenboekje Simplicity denken. Het is de eerste keer dat ik hier iets uit maakte en naar mijn persoonlijke mening is het een 'simpel' boekje. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Liefs,
Sabrina

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…