Flowers

Een tijdje geleden kwam mijn mama langs en ze had een patronenboekje bij zich. Simplicity. Er stond een leuk shirt in waaraan ik me wel eens wilde wagen.

Ik koos een mooi stofje met bloemenprint. De eerste keer dat ik überhaupt voor een bloemenprint ga. Normaal gezien mijd ik dit soort prints. Maar de laatste tijd begin ik deze wel leuk te vinden. Dit zal te wijten zijn aan de leeftijd zeker. Ik ben nu toch ook niet meer van de jongste.

Over het patroon nu. Ik vind niet direct terug hoe dit model heet. Maar het komt uit Simplicity naaimode nr 22 - herfst 2016.
Het patroon kwam aan de kort kant. Daarom koos ik ervoor om er een extra boord aan te zetten en daarin een breed elastiek te steken. Het elastiek had nog iets breder mogen zijn, maar ik had geen zin om breder elastiek te gaan kopen. (Hoewel ik een eigen stoffenwinkel heb, gebruik ik ook nog graag mijn voorraad die ik al heb op, ipv iets nieuws te kopen).
Ik stikte een 10-tal cm van de overlapping vast. Anders is de kans op inkijk - langs de zijkant - wel heel groot. En dat is nu ook weer de bedoeling niet.

Hoewel ik het resultaat wel mooi vind, ga ik toch geen twee zo'n shirts naaien.


Wat de stofkeuze betreft. Ik koos deze viscose. Het nadeel aan viscose is dat deze verschuift. Snel werken is dus geen optie. Veel spelden (en dan nog liefst dunne - quiltspelden zijn hiervoor ideaal) steken en traag naaien is de beste manier om een mooi resultaat te krijgen.


Dit shirt is al een tijdje (meer dan een maand) af, maar vond nu pas zijn weg naar de blog. Ik kan wel zeggen dat ik het shirt al wel 100 keer gedragen heb. De stof is echt zalig om te dragen. Ze valt soepel en is combineerbaar op zowaar elke kleur jeans.


Stof: flowers -- De Stoffengalerij
Patroon: Simplicity naaimode nr 22 (herfst 2016)


Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog. Voel je vrij om een reactie na te laten. Ik ben namelijk heel benieuwd wat jullie over het patronenboekje Simplicity denken. Het is de eerste keer dat ik hier iets uit maakte en naar mijn persoonlijke mening is het een 'simpel' boekje. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Liefs,
Sabrina

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Bloome Sweater

Tibo - Het gratis patroon

Wat je nu echt moet weten over flexfolie