Doorgaan naar hoofdcontent

Flowers

Een tijdje geleden kwam mijn mama langs en ze had een patronenboekje bij zich. Simplicity. Er stond een leuk shirt in waaraan ik me wel eens wilde wagen.

Ik koos een mooi stofje met bloemenprint. De eerste keer dat ik überhaupt voor een bloemenprint ga. Normaal gezien mijd ik dit soort prints. Maar de laatste tijd begin ik deze wel leuk te vinden. Dit zal te wijten zijn aan de leeftijd zeker. Ik ben nu toch ook niet meer van de jongste.

Over het patroon nu. Ik vind niet direct terug hoe dit model heet. Maar het komt uit Simplicity naaimode nr 22 - herfst 2016.
Het patroon kwam aan de kort kant. Daarom koos ik ervoor om er een extra boord aan te zetten en daarin een breed elastiek te steken. Het elastiek had nog iets breder mogen zijn, maar ik had geen zin om breder elastiek te gaan kopen. (Hoewel ik een eigen stoffenwinkel heb, gebruik ik ook nog graag mijn voorraad die ik al heb op, ipv iets nieuws te kopen).
Ik stikte een 10-tal cm van de overlapping vast. Anders is de kans op inkijk - langs de zijkant - wel heel groot. En dat is nu ook weer de bedoeling niet.

Hoewel ik het resultaat wel mooi vind, ga ik toch geen twee zo'n shirts naaien.


Wat de stofkeuze betreft. Ik koos deze viscose. Het nadeel aan viscose is dat deze verschuift. Snel werken is dus geen optie. Veel spelden (en dan nog liefst dunne - quiltspelden zijn hiervoor ideaal) steken en traag naaien is de beste manier om een mooi resultaat te krijgen.


Dit shirt is al een tijdje (meer dan een maand) af, maar vond nu pas zijn weg naar de blog. Ik kan wel zeggen dat ik het shirt al wel 100 keer gedragen heb. De stof is echt zalig om te dragen. Ze valt soepel en is combineerbaar op zowaar elke kleur jeans.


Stof: flowers -- De Stoffengalerij
Patroon: Simplicity naaimode nr 22 (herfst 2016)


Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog. Voel je vrij om een reactie na te laten. Ik ben namelijk heel benieuwd wat jullie over het patronenboekje Simplicity denken. Het is de eerste keer dat ik hier iets uit maakte en naar mijn persoonlijke mening is het een 'simpel' boekje. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Liefs,
Sabrina

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Naaiweekend in de Westhoek

Ik wil al een tijdje op naaiweekend gaan. Met onze winkel bezoeken wij regelmatig naaiweekends en dat ziet er telkens zo'n gezellige bende uit. Dus waag ik de stap.

Ik organiseer zelf een naaiweekend. Ik heb een super leuke locatie gevonden in de buurt, midden in de natuur en op 30 november is het dan zo ver.Naaiweekend in de Westhoek
30/11 - 2/12 2018

Een groot en gezellig vakantiehuis met 6/8 kamers. Iedere kamer beschikt over een lavabo en douche of bad.
Beneden is er een open leefruimte met een gezellige zithoek bij de houtkachel, een modern ingerichte open keuken met vaatwas, microgolf en oven, keramische kookplaat, twee koelkasten en een kleine diepvries. Er is een bar, koffiehoek, flatscreen-tv met dvd en draadloos internet.
Om te naaien is er een aparte sfeervolle ruimte voorzien.
Prijs: 165€/persoon verblijf + alle maaltijden en dranken

- kamers worden gedeeld met 2 personen.
- zelf bed- en badlinnen meebrengen.

- 's morgens genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …