Doorgaan naar hoofdcontent

Tijdsgebrek

Velen onder jullie hebben wellicht met hetzelfde probleem te kampen.

TE
     WEINIG
                   TIJD


Ik wil zoveel naaien, voor mijn kinderen, mijn man en mezelf.
Ik wil patronen tekenen voor workshops die ik wil gaan geven.
Ik wil verder werken aan de thuiscursus die ik volg.
Ik wil ....

Er zullen deze maand wat minder blogberichten verschijnen. In plaats van 2 per week, ben ik al blij als er 1 per week komt.
De laatste tijd wil ik veel naaien, maar ik weet niet wat eerst doen, waardoor er dus niet genaaid wordt.
Daar komt verandering in. Ik heb voor mezelf nu een schema gemaakt, waardoor het voor mij gemakkelijker wordt om mijn tijd in te delen.

* Op maandag spendeer ik al mijn vrije tijd aan het maken van huiswerk.
* Op dinsdag werk ik aan de patronen die ik wil gebruiken voor het geven van workshops. (Nu werk ik aan de Calliope jurk, binnenkort kan de testfase van start gaan).
Op dinsdagavond is er ook nog Zumba
* De woensdag kan ik wat patronen tekenen van wat ik wil gaan maken. En ook stoffen uitkiezen en wassen. Eventueel ook al wat naaien.
* De donderdag kruip ik achter mijn laptop om blogberichten te schrijven. Eventueel nog wat naaien.
* Vrijdag: naaien
* De zaterdag is de drukste dag hier. 's Avonds wat naaien om te ontspannen.
* Zondag: niets doen! En 's avonds - tijdens het tv kijken - blogberichten van medeblogsters lezen.

En tussendoor nog een heel huishouden runnen.
#fulltimemom #fulltimehouswife #fulltimejob #onlineshop #ilovemyhobby
En een dag duurt slechts 24 uur. (Big smile)


Just like Bon Jovi sings:

I'm gonna live while I'm alive
And sleep when I'm dead.Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …