Doorgaan naar hoofdcontent

La ballerina

Ik naai al lang. Zo'n jaar of 6 al. Ik ben er gewoon in een zotte bui aan begonnen en ben er eigenlijk niet meer mee gestopt.
Ik weet nog wat mijn eerste patroon was. Een patroon van burda voor een hemdje. Ik heb gesukkeld en gevloekt. Google en YouTube ... daar dacht ik niet aan toen ik ermee bezig. En van een blog had ik waarschijnlijk nog nooit gehoord. (Ik kom wat achter op computervlak, zie je)

Maar nu, om een lang verhaal kort te houden en niet al te veel af te wijken.

In september 2014 startte ik de thuiscursus van NHA. Ik wilde patronen leren tekenen, en deze cursus biedt hiervoor een goede basis. En tevens zouden mijn naaitechnieken wat aangescherpt worden.
We zijn 2 jaar verder en ik heb al 50 van de 72 lessen afgewerkt. (Trots)

En nu zijn we d'er. Het punt.

Eén van de lessen is het maken van een balletpak.
Iets waar je oneindig mee kan variëren qua afwerking. Ik heb gekozen voor sober. Het mag niet teveel tijd in beslag nemen en aangezien ik geen dochter heb en het afgewerkte kledingstuk zou weggeven aan mijn buurmeisje, voelde ik er niets voor om parels en pailletten te gaan aannaaien.

Ik koos voor een balletpak met bloemenrok.
Het balletpak maakte ik in gewone tricot. De rok is gemaakt uit organza. Hier heb ik gekozen om met 2 kleuren te gaan werken.


In plaats van met een tweelingnaald te werken, koos ik voor een siersteek. (de enige op mijn machine)


Mijn buurmeisje is dol op zich verkleden en is heel tevreden met haar nieuwe 'elfen'pakje.
Oorspronkelijk had ik een tulpmouw getekend voor dit patroon. Achteraf bekeken ben ik toch blij dat ik gewoon een lange mouw aan het balletpak gezet heb. Een tulpmouw ging er toch iets over zijn, denk ik. 
Les 43: CHECK
En nu wachten op de punten.


Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog. Laat gerust een reactie na. Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…