Doorgaan naar hoofdcontent

Hello Mickey

Vorig jaar ergens zag ik voor het eerst dit patroon voorbijflitsen. Ik was er meteen fan van. Om het te maken was er echter één ietsiepietsie klein probleempje. Mijn kinderen waren hier al te groot voor.

Begin deze zomer werd er bij mijn neef een lief, klein, schattig baby'tje geboren. Die kleine schat is ondertussen al bijna 3 maanden en afgelopen zondag mochten we deze kleine spruit gaan bewonderen op zijn eerste feestje.

En voor de eerste keer, maakte ik zelf het cadeautje voor de babyborrel. Uiteraard koos ik dat patroon dat ik al zooooooooooo lang eens wilde maken. De 'Mickey' van Le-Kimi. Een gratis patroon op de koop toe. Dat je hier terug kan vinden. De werkbeschrijving is in het Duits, maar is zo rijkelijk voorzien van duidelijke foto's dat dit zeker geen probleem zal opleveren.

Stoffen:
zwart-wit tricot met giraffen uit eigen voorraad
Aqua boordstof en tricot: www.destoffengalerij.be


Bedankt voor het lezen van mijn blog.Reacties

 1. Superleuk! Ik maakte deze ook voor mijn jongste zoontje Heeft hij veel aangehad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh leuk. Die noteer ik voor een volgend geschenkje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel leuk om te naaien & nog meer om te krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh, zo mooi! En heerlijk comfortabel voor baby'tjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…