Doorgaan naar hoofdcontent

Zwemmen tussen walvissen

Mijn oog viel meteen op een paar leuke softshell stoffen. Ik moest dan ook zo snel mogelijk aan de slag gaan met die stoffen. Ik koos om eerst een jasje te maken voor Bengel Q. Ik nam heel mijn verzameling herfst- en winteredities van Ottobre bij en ging op zoek naar het perfecte patroon voor wat ik in gedachten had.

Wie zoekt die vindt.
In Ottobre 4/2014 vond ik het perfecte jacket. 'The Lone Eagle' genaamd.

Ik doop dit jacket 'Zwemmen tussen walvissen'. Ik heb het op de groei gemaakt. De reden dat Bengel Q in dit blogbericht niet poseert met het jasje aan. Hij zwemt - letterlijk en figuurlijk - in dit jasje. Een beetje optimistisch van mij om een 104 te maken voor een kind dat nu begint over te schakelen van maatje 92 naar maatje 98. Maar ja ... Het voordeel is dat ik we nu wel wat langer zullen kunnen genieten van deze prachtige stof.


Het jacket sluit met drukknopen. Softshell is een stevige stof, dus moest er wel eerst een gaatje gemaakt worden in de stof met een dikke naald vooraleer die colorsnaps erdoor wilden.

De kraag heb ik er twee keer mogen aanzetten. Lang geleden dat ik nog eens een fout gemaakt heb en een deel heb mogen lostornen. Gelukkig maar, want lostornen neemt soms meer tijd in beslag dan iets in elkaar naaien.
O ja, ik had mijn patroon omgekeerd op de stof gelegd. En dat heb ik pas ontdekt toen ik de knopen bevestigde (ale, na 5 minuten staren naar het kledingstuk met in gedachten 'er klopt hier iets niet')
2 de keer goede keer.

Stoffen en fournituren www.destoffengalerij.be
Whale -- Boordstof Navy -- Colorsnaps Champagne -- Gütermann 339Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …