Doorgaan naar hoofdcontent

Zwemmen tussen walvissen

Mijn oog viel meteen op een paar leuke softshell stoffen. Ik moest dan ook zo snel mogelijk aan de slag gaan met die stoffen. Ik koos om eerst een jasje te maken voor Bengel Q. Ik nam heel mijn verzameling herfst- en winteredities van Ottobre bij en ging op zoek naar het perfecte patroon voor wat ik in gedachten had.

Wie zoekt die vindt.
In Ottobre 4/2014 vond ik het perfecte jacket. 'The Lone Eagle' genaamd.

Ik doop dit jacket 'Zwemmen tussen walvissen'. Ik heb het op de groei gemaakt. De reden dat Bengel Q in dit blogbericht niet poseert met het jasje aan. Hij zwemt - letterlijk en figuurlijk - in dit jasje. Een beetje optimistisch van mij om een 104 te maken voor een kind dat nu begint over te schakelen van maatje 92 naar maatje 98. Maar ja ... Het voordeel is dat ik we nu wel wat langer zullen kunnen genieten van deze prachtige stof.


Het jacket sluit met drukknopen. Softshell is een stevige stof, dus moest er wel eerst een gaatje gemaakt worden in de stof met een dikke naald vooraleer die colorsnaps erdoor wilden.

De kraag heb ik er twee keer mogen aanzetten. Lang geleden dat ik nog eens een fout gemaakt heb en een deel heb mogen lostornen. Gelukkig maar, want lostornen neemt soms meer tijd in beslag dan iets in elkaar naaien.
O ja, ik had mijn patroon omgekeerd op de stof gelegd. En dat heb ik pas ontdekt toen ik de knopen bevestigde (ale, na 5 minuten staren naar het kledingstuk met in gedachten 'er klopt hier iets niet')
2 de keer goede keer.

Stoffen en fournituren www.destoffengalerij.be
Whale -- Boordstof Navy -- Colorsnaps Champagne -- Gütermann 339Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…