Doorgaan naar hoofdcontent

Een flanelleke

Ik heb nog eens een pyajma gemaakt. Voor de oudste. Het patroon kwam ik tegen in de laatste B*Trendy. En - geloof me - ik was meteen verkocht. Ik weet het, een pyjama, hoe kan je daar nu zo meteen verkocht aan zijn. Ewel, het is de massale aanwezigheid van paspelband die het hem gedaan heeft. Gelijk waar er met paspelband gewerkt zou kunnen worden, daar werd met paspel gewerkt. Super gewoon. (Sinds ik een blinde rits voetje heb, hou ik dus van paspelband. Dit even terzijde.)


Ik koos voor flanel. Een winterpyjama mag wel iets warmer zijn. Gewoon katoen voelt maar kil aan. Maar flanel is lekker zacht en warm. Gelukkig heb ik 2 mooie flanelstofjes voor jongens op voorraad. En nog een groter geluk dat die 2 stofjes zo goed samen gaan. Ik knipte 2,80 m paspelband van de rol en ging aan de slag.
De werkbeschrijving is heel duidelijk. En de pyjama zit in een mum van tijd in elkaar.
Als allerlaatste moesten de knoopsgaten gemaakt worden. De luilak kwam in mij naar boven en ik haalde de stervormige colorsnaps die ik hier al eens gebruikte weer boven. En 10 tellen later was de pyjama klaar.
Het rapport: Goed en duidelijk patroon. Eenvoudig in elkaar te naaien. Er zullen zeker nog creaties volgen waarvan de patroontjes uit dit magazine komen. Ik ben fan!
Zoonlief houdt van voetbal, basket, en noem maar op. Deze bengel is heel tevreden met de stofkeuze. En het feit dat er drukknopen gebruikt werden i.p.v gewone knopen, vergemakkelijkt het aan- en uittrekken van de pyjama. (Vooral het aantrekken van de pyjama is een heel karwei. Mijn bengels houden niet van bedtijd en proberen alle denkbare trucks om tijd te rekken. Maar ik denk dat dit wel herkenbaar is, niet?)

Gebruikte materialen:
Play Ball -- Riley Blake -- De Stoffengalerij
Play Ball Plaid -- Riley Blake -- De Stoffengalerij
Paspelband wit -- De Stoffengalerij


Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog. Een reactie is altijd leuk om te lezen.


Reacties

  1. Die sterretjes passen er dan ook geweldig goed bij. Leuke pyjama, lijkt me toch wat werk. Heb je mooi gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat dacht ik dus ook toen ik ze erbij legde. De luilak in mezelf was heel blij dat moment ;)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …