De kraag


Toen deze mooie gebreide stof van Poppy geleverd werd, wist ik meteen al dat ik daar iets voor mezelf uit ging maken. Eerst dag ik aan de Julia. Dat patroon ligt hier al meer dan een jaar in de kast en ik heb daar nog niks mee gedaan. Shame on me, ik weet het.
Maar dan opeens kreeg ik My Image in handen. En daar stond hij dan. De trui met de kraag. Ik wist het meteen. DIE zou ik maken en met dit stofje. En dus knipte ik de benodigde hoeveelheid stof van de rol en zwierde die meteen in de wasmachine. Een kwestie van de volgende dag al meteen te beginnen aan mijn nieuwe wintertrui.

De trui was in een no time (lees: 1 uur) in elkaar genaaid. Het is een heel eenvoudig patroon, zeker geschikt voor beginnende naaisters. Gelukkig heb ik me (eindelijk) ook eens een overlock aangeschaft. Een gebreide stof zonder overlock naaien zou dus absoluut geen goed idee zijn. Maar dankzij mijn nieuwe vriendje - Lewenstein Multilock 700de - geen uitrafelende naden meer.

De trui zit dus al een tijdje in elkaar, maar het moment om foto's te laten nemen kwam er nu pas. Mijn man is niet de beste fotograaf (hoewel hij het deze keer toch goed gedaan heeft) en ik ben nu niet echt fotogeniek - verre van eigenlijk. Ik sta niet graag op de foto, maar voor deze ene keer ben ik tot het uiterste gegaan om toch wat treffelijk op de foto te staan. En ik ga heel eerlijk zijn, de foto's mogen er zijn, al zeg ik het zelf.
En om af te sluiten eentje om gek te doen. Moet ook eens kunnen.


Het rapport: Een comfortabel zittende trui. Of het mijn favo trui zal zijn deze winter, dat weet ik niet. Het hangt ervan af of die Julia binnenkort eens in elkaar genaaid zal worden hier. Maar hoe dan ook, het is toch wel een toppertje. Ik ben blij dat ik een paar centimeter extra lengte toegevoegd heb aan het patroon. Uit eerdere ervaring met een patroon van My Image weet ik dat die nogal kort vallen. Een geluk dat ik daaraan gedacht heb.
De kraag valt wijd. Er zal zeker nog gekeken worden voor een zwart shirt of top om hieronder te dragen.
De stof voldoet aan mijn verwachtingen. Ik hoop dat er niet al te snel haperingen in zullen zitten. Ik zal hem voor alle zekerheid toch wat sparen voor in het weekend, denk ik.

Stof: Stars -- Poppy -- De Stoffengalerij
Patroon: M1657 sweater -- My Image -- De Stoffengalerij


Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog. Plaats gerust een reactie onder dit bericht. En verder wens ik jullie nog veel naaiplezier!
Reacties

 1. Leuk! Ziet er heel comfortabel uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel leuk! Jaren geleden had ik een gekochte trui met zo'n kraag en ik droeg die suuuupergraag, altijd jammer gevonden toen die versleten was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken dat. Ik heb ook al met veel spijt afscheid moeten nemen van kledingstukken. Maar eerst probeer ik ze toch na te maken, zo is er meteen een nieuwe.

   Verwijderen
 3. Ik had vroeger ook zo'n model. Twee zelfs. Je geeft me een idee :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Tibo - Het gratis patroon

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

200 Shirts - het patroontesten