Doorgaan naar hoofdcontent

Back to School - Part 1: Billie

3 kinderen in huis die op 1 september met een nieuwe, vlekvrije gardarobe het nieuwe schooljaar moeten starten.
Dat betekent veel naaiwerk voor mij. Want dit zijn 3 volledig nieuwe garderobes die moeten klaar zijn tegen die heel belangrijke dag in het leven van mijn bengels. Belangrijk, ja hoor! Zeker voor de 2 jongenste. Bengel Q start in de 1ste kleuterklas en ook Bengel A gaat naar een nieuwe school om aan het 1ste leerjaar te beginnen.De afgelopen week werden al heel wat T-shirts in elkaar genaaid. De T-shirts die vandaag volop geshowd worden zijn Billies. Een - voor mij volledig nieuw - patroon. Ik had eerder al veel Billies zien passeren op andere blogs en op verschillende facebookgroepen. En het daarbij horende gebof met dit perfecte patroon.
Ik heb me er nu (eindelijk) ook eens aan gewaagd. En ja, het gebof is terecht. Een mooi aansluitend shirt. En een heel duidelijke uitleg hoe je nu die V-hals het beste in elkaar naait. Dat kunnen we nu ook eens deftig. Eén aandachtspuntje voor in de toekomst: de shirts 2 cm langer maken. Ik vind ze iets aan de korte kant. Maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening/smaak.

En nu een overload aan foto's van Bengel J in zijn Billies. En voor de gelegendheid kwam de Cisse van zijn eerste communie ook nog eens uit de kast. A perfect match!

Hij mocht zelf eens de stoffenkast induiken om zijn stoffen te kiezen. Valt het op dat hij van dieren houdt?

Stoffen
Chameleons -- MBF -- De Stoffengalerij
Toekan -- MBF -- De Stoffengalerij
Falcons Red -- MBF -- De Stoffengalerij
Boordstof (groen en navy) -- De Stoffengalerij
Witte boordstof en knopen uit mijn eigen voorraad


Ik ben benieuwd naar al jullie creaties voor de eerste schooldag. Wat hebben jullie al gemaakt? Of wat moet er nog gemaakt worden?
Reacties

 1. Leuke en vrolijke t-shirts, die zal stralen in de klas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hard gewerkt! Heel leuk!

  Ik heb nog wel wat te naaien voor het nieuwe schooljaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk! Goed gedaan! Zitten een paar toffe exemplaartjes bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind ze ook heel tof! Die kids gaan blij starten 1 september

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…