Doorgaan naar hoofdcontent

Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop
Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.


Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar een leuk stofje om Tibooke te maken voor je bengel? Neem zeker eens een kijkje op www.destoffengalerij.be


Reacties

 1. Ik ga binnenkort eens een Tibo maken als cadeautje! Bedankt voor het patroon Sabrina!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo, ik ben momenteel een tibo aan t maken... Het is de allereerste keer dat ik een hemdje maak en ik zit wat in de knoei met de kraag... Zou u mij hiermee kunnen helpen aub? Groetjes, Elke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kraag... Ik heb 10a gekozen, maar begrijp echt niet hoe ik hem moet bevestigen... Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt patroondeel 10a en 10c nodig. Beide knip je 2 keer uit en ook nog eens uit vlieseline.
  Neem eens een kijkje op volgende blog, daar vind je een uitleg met foto's terug. http://spiegelstiksels.blogspot.be/2012/06/een-trucje-voor-de-kraag-met-staander.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk hemdje !
  Ik naai geen jongenshemdjes ; maar vind het toch een mooi patroon !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ga proberen .. heb niet veel ervaring maar vind deze zo leuk ..... dank je wel !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …