Doorgaan naar hoofdcontent

Een ole + workshop

In mijn vorige blogbericht toonde ik al een aantal T-shirts voor mijn jongste kadeetje.
Een cardigan mag natuurlijk ook niet ontbreken in de kleerkast van een kleuter.

Ik nam de Ole bij de hand en ging op zoek naar de stoffen. Wel, de voeringstof had ik al klaarliggen voor ik het patroon bij de hand nam. De VVV grey van Zonen09 kwam er laatste bij.

Ik koos ervoor de donkere zijde van de stof te gebruiken. (De bleke zijde zie ik totaal niet graag, maar dat terzijde). Ik koos ervoor de optie ellebooglappen te gebruiken. Wel ovaal van vorm, rechthoekige ellebooglappen vind ik zo ... saai.

Bij punt 14 van de werkbeschrijving liep ik vast. Opeens werd alles 'Chinees'. Ik begreep - en begrijp nog steeds - niet hoe je in deze stap tewerk moet gaan. Ik deed het op mijn manier. En ben er enigszins van overtuigd dat mijn manier veel eenvoudiger is.

Bengel Q had geen zin om mee te werken voor de fotoshoot.


Maar na het geven van een snoepje werd er al wat beter meegewerkt.

Wil je ook een Ole maken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Op zaterdag 24 september kun je een workshop volgen bij De Stoffengalerij.


Stoffen:
VVV-grey -- Zonen09 -- De Stoffengalerij
Sharq -- JNY -- De Stoffengalerij
Knopen -- mijn persoonlijke voorraad
Patroon:
Ole -- Zonen09 -- De Stoffengalerij


Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog.
Plaats gerust een reactie hieronder. Het is altijd leuk jullie mening ook te lezen.


Reacties

  1. Super tof!! Ik maakte recent ook een lekkere warme cardigan. Hopelijk hebben ze die echt pas nodig als school terug start 😉.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toffe Ole! Ik ben fan van de VVV aan beide kanten. De kant die jij gebruikte is perfect zo!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemĂȘleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Naaiweekend in de Westhoek

Ik wil al een tijdje op naaiweekend gaan. Met onze winkel bezoeken wij regelmatig naaiweekends en dat ziet er telkens zo'n gezellige bende uit. Dus waag ik de stap.

Ik organiseer zelf een naaiweekend. Ik heb een super leuke locatie gevonden in de buurt, midden in de natuur en op 30 november is het dan zo ver.Naaiweekend in de Westhoek
30/11 - 2/12 2018

Een groot en gezellig vakantiehuis met 6/8 kamers. Iedere kamer beschikt over een lavabo en douche of bad.
Beneden is er een open leefruimte met een gezellige zithoek bij de houtkachel, een modern ingerichte open keuken met vaatwas, microgolf en oven, keramische kookplaat, twee koelkasten en een kleine diepvries. Er is een bar, koffiehoek, flatscreen-tv met dvd en draadloos internet.
Om te naaien is er een aparte sfeervolle ruimte voorzien.
Prijs: 165€/persoon verblijf + alle maaltijden en dranken

- kamers worden gedeeld met 2 personen.
- zelf bed- en badlinnen meebrengen.

- 's morgens genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …