Doorgaan naar hoofdcontent

Crazy Number Swap # 1

Toen Marieke van dit swapgroepje de Crazy Number Swap aankondigde, heb ik geen seconde getwijfeld om weer deel te nemen.

Ik mocht een paar spulletjes naaien voor Bernadette. Wel even slikken toen ik in haar lijst woorden als 'retro' en 'vintage' zag staan. (Totaal mijn ding niet) Maar na alles wat te laten bezinken, kreeg ik er wel zin in. Een hele uitdaging, maar dat maakt dit alles juist zo leuk.

In deze swap moesten minstens 3 zaken gemaakt worden die op het verlanglijstje van je maatje staan.
Ik koos volgende items uit.

Mijn swapmaatje vertelde me - in haar brief - dat ze graag de strandtas in tafelzeil van Emma & Mona ziet. Als zij die tas graag ziet, dan maak ik die tas. In tafelzeil.
Die tas is gigantisch groot, wat het in elkaar naaien van zo'n stugge stof niet echt gemakkelijk maakte. Gelukkig maakte ik eerst een testversie, waaruit ik leerde dat je de tas VOORZICHTIG moet keren door het keergat. De eerste tas scheurde namelijk zo'n 5 cm open. Maar die voor mijn swapmaatje lukte perfect. Oef.

Stof: tafelzeil uit uitverkoop lokale winkel

 Eerste cadeautje afgevinkt.

In de brief stond verder nog dat ze graag aan naaimand met opbergvakjes en ritsen had gehad om haar naaispullen in op te bergen. Ik googlede een aantal leuke manden, maar had er geen idee van hoe ik eraan moest beginnen (tassen en manden zijn mijn specialiteit niet). Dus ging ik maar op zoek naar iets eenvoudiger. En liefst met het patroon en de werkbeschrijving erbij.
Ik zocht ... Ik vond.

Stof: Lulabelle Medallion -- Riley Blake -- www.destoffengalerij.be
uni katoen mint en rits uit eigen stoffenkast
Volumevlies H640 -- www.destoffengalerij.be

Ik wist meteen welke stof ik wilde gebruiken en bij toeval had ik de perfecte matching uni katoen in mijn kast liggen. Ooit gekocht om eens een bloes voor mezelf te maken, maar nu verknipt om o.a. te combineren met deze mooie stof van Riley Blake. Aangezien ik Volumevlies gebruikt heb, besloot ik om de stof te doorstikken. Dit lijkt me veel leuker en ook meer vintage.

Bijpassend bij dit naaide ik nog een mand - hetzelfde patroon als de strandtas, maar dan wat kleiner - in dezelfde stof. De mand blijft mooi rechtop staan door de Creatieve Tussenvoering. Handig ding om stoffen, patronen, boekjes, ... in op te bergen. En zo krijgt mijn swapmaatje toch ongeveer wat ze vraagt.

Creatieve tussenvoering S520 -- www.destoffengalerij.be

Tweede project afgevinkt.

Als laatste cadeautje maakte ik een portemonnee/sleutelhanger. Ik baseerde me op het patroon van de Poepsimpele pennenzak van Missy N hiervoor. De stofjes diepte ik uit mijn doos met stofresten.

Stof: Hope Floral -- Riley Blake -- www.destoffengalerij.be
Binnenstof en rits uit eigen stoffenvoorraad


Derde project afgevinkt.

Missie volbracht.

En nu maar hopen dat mijn swapmaatje tevreden is.

Reacties

 1. En of ze tevreden is! Mijn mamatje is héél erg blij! Super mooi gemaakt! Ik hoop dat jij ook blij bent met jouw cadeautjes!
  Hopelijk ben je er de volgende keer ook weer bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke cadeautjes! Je hebt heel hard je best gedaan. Ik ben er zeker van dat ze er super blij mee is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuke cadeautjes!! Ik ben er zeker van dat je swapmaatje blij is!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…