Doorgaan naar hoofdcontent

't Is feest

Gisteren was het eindelijk zo ver. Mijn oudste zoon mocht zijn eerste communie doen.
En natuurlijk heb ik de communie outfit - en die voor de broers - zelf genaaid.

Vandaag kan eindelijk deze creaties met de wereld delen.Het patroon van het hemd komt uit Ottobre 1/2016. Toen ik heb boekje in mijn brievenbus vond en opensloeg zag ik dit hemd en wist ik meteen dat ik deze voor de eerste communie zou maken. Het oorspronkelijke hemd was echter eentje met lange mouwen, maar zoonlief had liever een hemd met korte mouwen. (Begrijpelijk als 'de grote dag' in juni valt). De stofkeuze was ook snel gemaakt. Toen de eerste foto's van de 4de Soft Cactus collectie verschenen wist ik meteen al dat de 'Inca Sunset' het zou worden.


Voor de broek heb ik me de Cisse van Zonen09 aangeschaft. Met de Soft Cactus stof trok ik naar Beerst (Diksmuide) om een passende stof voor de broek te zoeken. Al snel vond ik deze oranje jeans.
Een pracht combinatie.

Om het plaatje compleet te maken, kocht ik nog een blazer. En aangezien er op geen euro gekeken moet worden bij feestelijke gelegenheden werd het een blazer van Armani.

Voor de foto's trokken we naar het Sterrebos in Roeselare.


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …