Doorgaan naar hoofdcontent

Haarelastiek - Tutorial

Wat doen met restjes stof?

Normaal gezien wordt hier ondergoed mee gemaakt, maar ik wilde eens iets anders maken. Snel kwam de idee in mij op om een elastiek te maken voor in het haar. Ik vond nergens het patroon dat ik wilde en kreeg ook niet direct geen antwoord in de groep waarin ik het gevraagd had, dus ben ik maar eens gestart met logisch nadenken. Hoe maak je begot ne rekker voor in je haar?

Geloof me, op vrijdagavond nog logisch denken is nu ook dat niet.

Eigenlijk is de oplossing heel simpel. Na een tijdje te zitten staren naar de foto van een elastiek op de site van Veritas had ik het door.

Hier volgt de uitleg:

Benodigdheden:
 • Een lapje stof van 35 cm lang en 11 cm breed
 • 15 cm elastiek (0,5 cm breed)
 • Sluitspeld
 • Garen


Werkwijze:
 • Vouw de strook stof in de lengte dubbel met de goede kanten op elkaar.
 •  Sluit de naad, maar laat langs weerskant 4 cm open
 • Keer de stof om naar de goede kant.
 •  Speld de zijnaden op elkaar, met de goede kanten op elkaar. En stik de naad.

 •  Nu zit er nog een tamelijk grote opening in de strook. Om straks het geheel mooi te kunnen afweken, gaan we eerst een deel van de opening sluiten met kleine handsteekjes. Tot we nog een opening van 1,5 à 2 cm over hebben. • Neem de elastiek en stop deze door de opening.

 • Stik de uiteinden van het elastiek op elkaar.
 •  Sluit de rest van de opening met een kleine handsteek. En klaar.Reacties

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Naaiweekend in de Westhoek

Ik wil al een tijdje op naaiweekend gaan. Met onze winkel bezoeken wij regelmatig naaiweekends en dat ziet er telkens zo'n gezellige bende uit. Dus waag ik de stap.

Ik organiseer zelf een naaiweekend. Ik heb een super leuke locatie gevonden in de buurt, midden in de natuur en op 30 november is het dan zo ver.Naaiweekend in de Westhoek
30/11 - 2/12 2018

Een groot en gezellig vakantiehuis met 6/8 kamers. Iedere kamer beschikt over een lavabo en douche of bad.
Beneden is er een open leefruimte met een gezellige zithoek bij de houtkachel, een modern ingerichte open keuken met vaatwas, microgolf en oven, keramische kookplaat, twee koelkasten en een kleine diepvries. Er is een bar, koffiehoek, flatscreen-tv met dvd en draadloos internet.
Om te naaien is er een aparte sfeervolle ruimte voorzien.
Prijs: 165€/persoon verblijf + alle maaltijden en dranken

- kamers worden gedeeld met 2 personen.
- zelf bed- en badlinnen meebrengen.

- 's morgens genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …