Doorgaan naar hoofdcontent

De oudste en de jongste in 't nieuw + een kortingscode

Een tijdje geleden maakt ik een nieuwe speelbroek voor mijn oudste. De vorige had een gat in de knie, dus deze was aan vervanging toe. De stofkeuze viel al snel op de Criss Cross Black. Een mooie, lichte zomersweat.

Met de zomer in aantocht (en we hebben het al gevoeld. Hemelvaart weekend was voor mei al veeeeeeel te warm) zal deze broek wellicht een paar maandjes in de kast liggen. Wat ik zeker niet erg vindt, dan gaat hij wat langer mee.


Stof: Criss Cross Black - Poppy - www.destoffengalerij.be

Het patroon zou er eentje van Sofilantjes kunnen zijn, maar nee hoor. Het is geen Domi pants. Het is een patroontje uit de Ottobre. De een of andere lente of zomereditie. Sla me dood, maar ik weet niet meer welke het juist is.

Het enige dat me tegen steekt in dit patroon zijn die ronde steekzakken. Die komen gewoon naar buiten als hij de broek aantrekt. Gelukkig is het maar een speelbroek en hoeft hij er niet buiten mee te komen (of toch niet verder dan onze tuin). Niet voor herhaling vatbaar, of de volgende keer zonder steekzakken. Nu ik eraan denk, komen die steekzakken waarschijnlijk naar buiten omdat ik ze niet vastgestikt heb. Ik heb het veranderd naar een gewone steekzak. Mijn schuld dus.

En ook de jongste kreeg er laatst nog een T-shirt bij. Ongepland eigenlijk. Dit shirt was bedoeld om als cadeautje te geven, maar het viel een beetje klein uit (voor een 92). Mijn Q-tje past er nog in, dus hij heeft er een nieuw shirt bij. En geloof me als ik zeg, dat het één van zijn favorieten is. Vergeef me de resem foto's die nu volgen, maar voor één keer wilde Q-tje poseren.
En ik had jullie ook nog een kortingscode beloofd.

Dit weekend zetten we de dieren in de spotlights.
Wij geven 15% korting op alle stoffen met dieren.
En geloof me, dat zijn er heel wat.
Surf snel naar www.destoffengalerij.be en gebruik de code DIER15 om van je korting te genieten.

Ook bij deze actie ontvang je per aankoopschijf van 25€* een unieke code waarmee je kans maakt op 1m gratis stof van Megan Blue Fabrics.
* incl. btw en excl. verzendkosten

Een reactie achterlaten is altijd fijn.

Groetjes,
Sabrina

Reacties

 1. Wat een schattigaard! Uit die foto's zou ik niet kunnen kiezen, zo'n vrolijk knulletje.
  Leuke stofkeuze voor de broek. Op mijn lijstje staat een gelijkaardige :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super!!! Dat patroontje ligt hier ook geknipt, maar wel met een ander stofje, want dit stofje gebruikte ik al :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk leuk, zowel broek als shirt! Zou hier ook geweldig scoren :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…