Doorgaan naar hoofdcontent

Lewis Hoodie #2 + uitslag van de Give Away

Van het naaien voor mezelf kwam nog niets in huis. Verder dan een patroon tekenen en de stof te kiezen ben ik nog niet gekomen.

Afgelopen week dook ik nog eens in mijn stoffenvoorraad en viste er een donkerblauwe sweaterstof uit.
Met 3 zonen in huis is het altijd moeilijk beslissen voor wie er eens iets gemaakt zal worden. Deze keer ging het wel gemakkelijk. Mijn oudste zoon had al eens opgesmeten dat hij een nieuwe trui wilde hebben, één met een tekening op. Een trui voor Bengel J zou het gaan worden.
Mijn Bengel houdt van een kap. Dus koos ik er maar voor om nog eens een Lewis Hoodie te maken. Mijn eerste ervaring met het patroon was niet echt positief, maar de trui zelf is wel mooi.

'Oefening baart kunst' zeggen ze. En ze hebben gelijk. Deze keer ging het al heel wat beter. En voor de eerste keer heb ik de halsnaad vanbinnen eens afgewerkt met biaislint (ipv met de hand).

Ik ben tevreden.
Bengel J is tevreden.
En Bengel A wil ook zo'n trui.Patroon:
Lewis Hoodie - La Maison Victor
Stof:
Sweaterstof - uit de stoffenvoorraad
Okerkleurige jersey, biaislint, stervormige colorsnaps - De Stoffengalerij


En dan nu de uitslag van de Give Away
Om ruzie tussen de 3 onschuldige kinderhanden ten huize MamaSa te vermijden heb ik gekozen om gebruik te maken van random.org om een winnaar te kiezen.
Er waren 14 kandidaten.
And the winner is ...

Carolien van de blog Made by Caro is de gelukkige winnaar. Zij mag binnenkort de restjes van Nosh in haar brievenbus verwachten.
Carolien, wil je mij uw adresgegevens eens doormailen aub. (mamasasewing@gmail.com)


Reacties

 1. Mooi! En ja, nu moet je snel aan een volgende beginnen he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je.
   Toch niet hoor. Nu ga ik toch eens iets voor mezelf eerst maken. Ik heb zopas de laatste hand gelegd aan de communie-outfits van de zonen. En de stof van Chat Chocolat ligt te drogen. Dus vanavond is het moi-time.

   Verwijderen
 2. Tof gedaan!!

  En proficiat aan de winnaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh, ik lees hier net dat ik gewonnen heb, dankjewel Sabrina!!!! (ik sta hier hopeloos achter met blogs te lezen...) Mailtje komt eraan!! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeer geslaagd! Stofje is superleuk als ik het hier zo verwerkt zie.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …