Doorgaan naar hoofdcontent

Hello Zebra

Daar is de lente, daar is de zon ...

En daar is de tijd om aan de zomerkledij aan te vullen.

En ik start met een beetje selfish sewing en een zebra print.

Toen ik deze stofjes van JNY zag, was ik instant verkocht. En hoewel JNY nu bekend staat als een merk met kinderprints, heb ik daar eens grondig mijn laars aan gelapt.

Voor een pyjama voor mezelf zijn ze ideaal. (En zou de wereld er niet veel beter uit zien, moesten we allemaal regelmatig het kind in ons bovenhalen?)

Voor de patronen nam ik er de Ottobre 2/2015 bij.
Als top koos ik voor model 10. Ik hou wel van een subtiel detail en door de plooitjes in de linkerschouder wordt de pyjama ook wel een beetje chicker, niet?
Voor de broek nam ik model 14 uit hetzelfde boekje. Hier werd het patroon verkort naar een broek tot net onder de knie. En ik heb het patroon zo'n 8 cm vernauwd. (Het werd mij al snel duidelijk dat ik een paar maten te groot overgetekend had).
Stoffen:
Hello Zebra - JNY - De Stoffengalerij
Zebra Allover - JNY - De Stoffengalerij

PS:
Wist je dat ...
De stoffengalerij opendeurdagen houdt op vrijdag 1 april en zaterdag 9 april. Voor meer info, neem eens een kijkje op de facebookpagina van De Stoffengalerij of klik hier.


Bedankt om een kijkje te nemen op mijn blog!

Veel liefs,
Sabrina

Reacties

 1. Inderdaad zou het er volgens mij beter uit zien als we af en toe het kind in ons naar buiten laten komen.Mooie pyjama gemaakt,jij kan in stijl gaan slapen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat de temperatuur nog maar wat omhoog gaan, dan kan ik die pyjama eindelijk eens aandoen.

   Verwijderen
 2. Helemaal mee eens. We moeten niet altijd zo serieus zijn. In jouw pyjama zou ik ook graag slapen. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel. Hij ligt bovenaan in de kast. Hopelijk kan ik hem eind deze week uit de kast halen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…