Doorgaan naar hoofdcontent

First Birthday Dress

Als zonenmama van 3 sloebers, worden hier heel weinig jurkjes gemaakt. Vandaag is daar eens verandering in gekomen. Ik had nog een cadeautje nodig voor een lief, schattig, klein meisje dat binnenkort haar eerste verjaardag mag vieren. 

Ik koos dit stofje van Blend.


Na een tijdje ronddolen op het wereldwijde web kwam ik op de blog van Emma en Mona terecht en vond dit allerschattigst babyjurkje. De Grace Jurk. Een gratis patroon. Mooi meegenomen. Ik printte het patroon en ging aan de slag. 
2 uurtjes later was het al klaar. 

Stof: Beneath the trees (Blend) - De Stoffengalerij
Knopen: eigen voorraadkast
Patroon: Grace by Emma en Mona (emmaenmona.blogspot.be)

Voor wie een iets uitgebreidere tutorial wil raadplegen om de jurk in elkaar te naaien. Neem hier een kijkje.


Met de rest van het stofje kon ik nog dit schattig rimpelrokje in maatje 92 maken. De lengte van het rokje is 26,5 cm. Wil je dit rokje kopen, stuur dan een mailtje naar mamasasewing@gmail.com.Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog.Groetjes,
Sabrina


Reacties

  1. Wat een pareltje! Heel heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een grace jurkje in deze prachtige stof, een perfecte combinatie!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…