Doorgaan naar hoofdcontent

Een gewaagde combinatie?

Het is hier al een tijdje stil op de blog. Dit komt omdat ik volop bezig ben met de communie-outfits.  Nog een bestelling te gaan en alle communiekledij voor dit jaar is gemaakt.

Maar tussendoor heb ik nu toch nog wat tijd gevonden om eens iets anders te naaien. Vandaar dat ik ook nog eens wat tijd heb om aan de blog te werken.


Laatst schafte ik me de Cisse van Zonen09.
Ondertussen rolden er al 3 Cisses vanonder mijn machien. Jammer genoeg kan ik deze foto's pas na 5 juni laten zien. Want de kledij voor de eerste communie houd ik nog achter tot de grote dag voor Bengel J voorbij is.

Nu is Bengel A er eentje die zich graag op de knieën laat vallen en glijden. Met als gevolg dat de broeken hier verslijten aan de lopende band. En omdat ik nu eens geen zin heb om nieuwe broeken te gaan kopen, maak ik er deze keer zelf één.Ik ben helemaal weg van de Cisse en heb nog stof in de voorraadkast liggen. Dus ik trek mijn plan met wat ik heb.
Het resultaat is een grijze broek met blauwe paspel en drukknopen en een rode rits.
Ik vind hem mooi. Door te werken met rood en blauw vind ik dat de broek iets speels heeft. En dat mag ook wel voor een 5-jarige.Ik ben benieuwd hoelang het zal duren eer er hier gaten in zitten.


Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog.

Reacties

 1. Heel mooi!! Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar de communie-versies. De Cisse zal hier binnenkort ook weer gemaakt worden. Hier komen de gaten in de broeken ongeveer gelijk met de snelheid dat ze te kort worden, dus eigenlijk wel een goede timing al heb ik precies altijd het gevoel dat ik nog eens broeken moet maken :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geslaagd!
  Ja, gaatjes i d broek dat herkennen ik spijtig genoeg ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. CIsse, wat een toppertje voor 5-jarigen! AL maak ik hem voorlopig met valse gulp en elastiek, dat vindt hij wel zo gemakkelijk (en ik ook ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is inderdaad wel gemakkelijker. Die ritsen kunnen toch zo'n gesukkel zijn.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…