Doorgaan naar hoofdcontent

Vintage paspoppen voor mijn machien

Retro is nu niet echt het etiket dat op mijn persoonlijkheid geplakt kan worden. Ik koop geen retrostofjes. Voor mij staat retro gelijk aan ouderwetse bloemenmotieven. Ik weet het, ik kijk hier een beetje naar met een paardenbril op mijn kop. Maar de eerlijkheid gebied me om dit toch even te melden. Maar begrijp me niet verkeerd, ik heb al veel mooie creaties in retrostofjes zien passeren die ik echt heel mooi vind. Ikzelf zal dit echter niet snel maken.

Nu hou ik enorm veel van paspoppen. Afbeeldingen van paspoppen zijn altijd retro, maar ja, dat zal dan wel de uitzondering op de regel zijn zeker. Toen ik Black Mannequin On Strip van Dan Morrison voor Quiling Treasures zag, moest ik die stof gewoon hebben. Ik was er instant verliefd op.
En ik zag meteen al het kleedje voor me dat ik ermee zou maken.


Geen jurk voor mij hoor. Ik hou niet van retro, remember!

Maar mijn naaimachien daarentegen mag wel eens een leuk, nieuw hoes hebben. Dus toen ik deze stof zag, zag ik al meteen mijn naaimachien in haar nieuwe hoes. Kopen dus.

Gedaan met die saaie witte lap, plastiekachtige stof over mijn naaimachien. Ik nam de maten van alle onderdelen van het oorspronkelijke hoes en begon te tekenen.


Dit zijn de 3 grote aanpassingen die ik doorgevoerd heb:

1. Ik wou een steviger exemplaar, dus ik koos ervoor om zowel een binnen- als buitenzak te maken in dezelfde stof. En tussen beide lagen werd Vlieseline H250 gestreken. Normaal wordt dit gebruikt voor manchetten en kragen, maar bood hier ook de gewenste stevigheid.

2. Vooraan werd een extra zak genaaid, waarin ik mijn patroon, werkbeschrijving en/of stof kan opbergen van het project waaraan ik werk. (Ik heb geen naaikamer, ik werk in de living aan de eetkamertafel, dus met die opbergzak blijft alles iets netter). Deze kan afgesloten worden met een knoop. Hier heb ik dan ook maar voor een vintage knoop gekozen. (Onlangs kreeg ik van de bomma haar knopenverzameling, deze kwam hier goed van pas).

3. Aan de zijkant werd nog een opbergvakje voor de kabel gemaakt.


En hier staat ze nu te blinken. Mijn geliefde naaimachien in haar nieuwe kleedje.
Isn't she lovely?

Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog.

Groetjes,
Sabrina

Reacties

  1. Da's echt een perfect stofje voor een naaimachinehoes! Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tof gemaakt,hier heeft de naaimachine een harde witte beschermhoes ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …