Doorgaan naar hoofdcontent

Patroon #1 Tibo meets paspelband

Een tijdje geleden blogde ik over mijn eerste handgetekende patroon; Tibo. Door mijn gefoefel is dit blogbericht jammer genoeg verdwenen. En zal ik dus helemaal opnieuw moeten beginnen met de voorstelling van mijn patroon.

Nu is er deze week een nieuw Tiboke vanonder mijn naaimachine gerold. Voor Bengel A deze keer. In dit blogbericht volgen natuurlijk de foto's van mijn laatste creatieve uitspatting (een pronkstok vind ik zelf) terwijl ik nog eens snel uitleg wat een Tibo nu juist is.


Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.
Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Voor een beginneling op het vlak van patroontekenen ben ik heel tevreden over het resultaat.

Voor Bengel A maakte ik de zomerversie. Ik had nog een leuk dinostofje in de kast liggen. Bengel A had al meteen te kennen gegeven dat ik iets voor hem moest maken met het stofje. En deze week was het dus zo ver. Nog snel een projectje voor ik aan de communie-outfits begin.

In deze versie heb ik - overal waar ik kon - met paspelband gewerkt. Oorspronkelijk met de bedoeling om een tutorial te schrijven over hoe je paspelband innaait. Maar waarom zou ik dat doen, als er al een heel goede tutorial geschreven werd door Mina Dotter.

Ik koos voor een gewoon borstzakje, maar zorgde voor een accent door hier paspelband in te verwerken.
Ook aan de mouwen en de rugpas zorgde ik voor dit accent.Als kraag gaf ik er de voorkeur aan om een club collar te maken. Een mooi rond kraagje, en ja ... ook hier heb ik paspelband tussen gestikt.


Ik had nog drukknopen liggen die perfect bij het hemdje passen. Voor de verandering (ja, het is de eerste keer dat ik een hemd maak met drukknopen) een keer geen gewone knopen.

Bengel A had zin in een leuke, dino-beestige fotoshoot. Na de fotoshoot wilde hij dit hemdje aanhouden. Maar zoonlief zal toch nog een paar maandjes mogen wachten vooraleer dit hemdje nog eens uit de kast komt. De temperaturen mogen eerst een beetje de lucht inschieten.


Stof: So poppy
Paspelband en drukknopen: Veritas
Label: Action


Bedankt voor het lezen van mijn blog.

Groetjes,
Sabrina

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…