Doorgaan naar hoofdcontent

Bodywarmer of gilet?Afgelopen weekend heb ik nog eens voor mezelf genaaid.
Ik heb een paar stofjes uit de kast gehaald - die ik vlak voor de winter aangeschaft heb - om een gilet/bodywarmer te maken.

Het patroon heb ik zelf getekend. (En ook dit lag al een paar maanden in  de kast te wachten.) Ik heb gekozen voor het patroon van een gilet. Want persoonlijk vind ik een bodywarmer nogal lomp van model. Veel te alledaags en niets van sierlijkheid.Wat de stoffen betreft. De buitenkant is in een heel pluizige stof. (Soortnaam onbekend). Eigenlijk was het de bedoeling om een gilet in nepbont te maken. Maar toen ik eens een voorraadje stoffen ging aankopen, zag ik deze stof liggen en werd het nepbont naar de achtergrond geschoven. Ik kan er volgend jaar ook nog eentje in nepbont maken. Of over 2 jaar ... . De binnenkant is gevoerd met witte wellness fleece.

Normaal zit ik in de woonkamer om te naaien, maar voor één keer ben ik naar de keuken verhuisd. Waarom? Simpel. Iedereen die al met fleece gewerkt heeft, weet dat die stof ongelooflijk veel stof maakt. Die grijze stof is nog 5 keer zo erg. Heel de keuken lag vol met pluisjes. Nu hoefde ik na het naaien alleen maar de keuken stofvrij te maken (en dat gaat veel sneller dan de woonkamer).

En om maar één keertje te moeten stofzuigen heb ik een avondje doorgewerkt. Om middernacht was mijn gilet klaar.

Zie hier! Het resultaat.
Niet het meest ingewikkelde patroon, en niet te veel tralalaatjes, maar ik ben er best tevreden meest. In dit geval moet het een kledingstuk zijn dat nuttig (= ervoor zorgen dat ik warm heb) is.


O ja, de gilet sluit met een haakjessluiting. 4 om precies te zijn. Met telkens een afstand van 7 cm ertussen.Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog.
Een reactie is altijd leuk meegenomen. Ik ben namelijk altijd benieuwd naar wat jullie mening is.


Veel liefs,
Sabrina

Reacties

  1. Leuk gedaan seg! En ik herken het vervelende pluizen heel erg goed :) je zou zo'n robotstofzuigertje aan het werk moeten kunnen zetten tijdens het naaien hè :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohja, pluisjes, stofjes, niesbuien! Hihi, af en toe moeten we er door he!

    Maar tof resultaat zeg!!! Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…