Bodywarmer of gilet?Afgelopen weekend heb ik nog eens voor mezelf genaaid.
Ik heb een paar stofjes uit de kast gehaald - die ik vlak voor de winter aangeschaft heb - om een gilet/bodywarmer te maken.

Het patroon heb ik zelf getekend. (En ook dit lag al een paar maanden in  de kast te wachten.) Ik heb gekozen voor het patroon van een gilet. Want persoonlijk vind ik een bodywarmer nogal lomp van model. Veel te alledaags en niets van sierlijkheid.Wat de stoffen betreft. De buitenkant is in een heel pluizige stof. (Soortnaam onbekend). Eigenlijk was het de bedoeling om een gilet in nepbont te maken. Maar toen ik eens een voorraadje stoffen ging aankopen, zag ik deze stof liggen en werd het nepbont naar de achtergrond geschoven. Ik kan er volgend jaar ook nog eentje in nepbont maken. Of over 2 jaar ... . De binnenkant is gevoerd met witte wellness fleece.

Normaal zit ik in de woonkamer om te naaien, maar voor één keer ben ik naar de keuken verhuisd. Waarom? Simpel. Iedereen die al met fleece gewerkt heeft, weet dat die stof ongelooflijk veel stof maakt. Die grijze stof is nog 5 keer zo erg. Heel de keuken lag vol met pluisjes. Nu hoefde ik na het naaien alleen maar de keuken stofvrij te maken (en dat gaat veel sneller dan de woonkamer).

En om maar één keertje te moeten stofzuigen heb ik een avondje doorgewerkt. Om middernacht was mijn gilet klaar.

Zie hier! Het resultaat.
Niet het meest ingewikkelde patroon, en niet te veel tralalaatjes, maar ik ben er best tevreden meest. In dit geval moet het een kledingstuk zijn dat nuttig (= ervoor zorgen dat ik warm heb) is.


O ja, de gilet sluit met een haakjessluiting. 4 om precies te zijn. Met telkens een afstand van 7 cm ertussen.Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog.
Een reactie is altijd leuk meegenomen. Ik ben namelijk altijd benieuwd naar wat jullie mening is.


Veel liefs,
Sabrina

Reacties

  1. Leuk gedaan seg! En ik herken het vervelende pluizen heel erg goed :) je zou zo'n robotstofzuigertje aan het werk moeten kunnen zetten tijdens het naaien hè :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohja, pluisjes, stofjes, niesbuien! Hihi, af en toe moeten we er door he!

    Maar tof resultaat zeg!!! Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Bloome Sweater

Tibo - Het gratis patroon

Wat je nu echt moet weten over flexfolie