Doorgaan naar hoofdcontent

1 goede reden om een nieuw carnaval kostuum te maken

Het is carnaval. Dus mochten de kinderen gisteren verkleed naar school.
Ik had me voorgenomen om geen nieuwe kledij te maken. Vorig jaar had ik voor mijn 2 oudste bengels prachtige kostuums gemaakt. Dit jaar mochten ze wisselen. Dat was mijn plan.

Bengel A was direct akkoord met mijn plan. Vorig jaar was Bengel J ridder. Dit jaar zou hij als ridder verkleed naar school gaan.

Bengel J daarentegen ging niet mee in mama's plan.
'Mama, ik wil Batman zijn'.
'Ja begot.'
'Toeeeeeeeeeeeee.' En dan kijkt hij je aan met die donkerbruine kijkers van hem, waardoor mijn hart smelt.
'Oke, ik ga kijken of ik genoeg zwarte stof liggen heb om een Batmancape te naaien. Maar als ik er geen genoeg heb, dan ga je als piraat.'
'Oke, mama.'

(O ja, die smekende blik is DE reden om rap rap rap eens een nieuw kostuum in elkaar te naaien).

Zo gezegd, zo gedaan. En wat een geluk. Er was voldoende zwarte stof voorradig.
Na het googelen van een batmancape kon ik beginnen tekenen.
De cape kreeg een naad middenachter, want de stof was niet lang genoeg om een cape uit één deel te tekenen. Maar door die naad te verwerken als een jeansnaad, valt die bijna niet op. Het patroon van de kap haalde ik uit de Ottobre (luiheid). Ik nam het patroon van een maatje 122 over, naaide er 2 oren aan en het maskertje en naaide die dan vervolgens aan de cape. En natuurlijk mocht het logo van Batman niet ontbreken. Voor de gele stof moesten we toch eerst een bezoekje brengen aan de Veritas.

En als kers op de taart, nu ik toch bezig ben met Batman, maakte ik nog een grijs t-shirt met het logo van Batman. Dat t-shirt is deels zichtbaar op de foto's.

Bengel A had geen zin in een fotoshoot als ridder. Daarom krijgt u hieronder dus enkel Batmanfoto's. Bengel J is heel tevreden met het resultaat. En daar doen we het voor.

Zwarte stoffen: uit de voorraadkast
Gele katoen: Veritas
Vlieseline vliesofix: Veritas


Bedankt voor het bezoekje.


Liefs,
Sabrina

Reacties

  1. knap gedaan van de mama
    en hihi, die sloefjes op de foto, zo schattig onder die stoere cape :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zooooo cool!!! En dan ineens zo schattig met die sloefkes eronder, die vielen mij ook op, ik zie dat Davina ze ook al zo schattig vindt :D

    Die kindjes weten toch hoe ze ons mama's zo ver kunnen krijgen he ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …