Doorgaan naar hoofdcontent

Nog meer moois voor bengel Q.

Het tweede soldenstofje van Käselutti for Lillestoff is ook verwerkt. Uit dit stofje werden twee longsleefkes genaaid voor bengel Q. Want nu we maatje 86 uit de kleerkast gehaald hebben, werd het duidelijk dat er wel wat meer shirtjes nodig zijn voor hem.


Gelukkig had ik nog een restje petrolkleurige tricot liggen van een t-shirt dat ik voor mezelf maakte. En nog een groter geluk dat dit dezelfde kleur is als de zeehond. Hierdoor werd het mogelijk om 2 shirts te krijgen uit mijn lapje stof.
Het voorpand is uit het stofje van Lillestoff. Het achterpand, de mouwen en de col uit effen tricot. De linkermouw heb ik opgefleurd door er een klein zakje op te stikken. De zomen zijn afgewerkt met een sierstiksel in contrastkleur.
Het patroon van dit shirt komt uit de laatste Ottobre (1/2016).

Het tweede shirt werd volledig uit het stofje van Lillestoff vervaardigd. De hals- en mouwboorden zijn uit gele ribtricot. Ook hier is de zoom met een sierstiksel afgewerkt. De raglannaden werden ook doorstikt met hetzelfde sierstiksel.
Het patroon hiervan is hetzelfde als het pyjamavest uit de vorige blogpost.


Mijn persoonlijke favoriet is toch het eerste shirt. Ik hou eigenlijk wel van shirts uit 2 stofjes. Er kan daar creatiever mee omgesprongen worden.

Bedankt om mijn blog een bezoekje te brengen.


Groetjes,
Sabrina

Reacties

  1. Tof! Ik vind het ook leuk om te combineren, maar ze zijn allebei leuk geworden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind ze allebei leuk, maar bij truitjes in één stofje heb ik sneller een 'pyjama' gevoel. Dus ook fan van het eerste!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…