Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn 2016 in een notendop


Als een jaar de deur achter zich sluit en een nieuwe deur opent zich naar een nieuw jaar, dan komen ook de goede voornemens. Ook ik heb een ellenlange lijst met wat ik voor elkaar wil krijgen in 2016.


1. Uiteraard wil ik ook in 2016 veel tijd doorbrengen achter mijn naaimachine. Ik heb nog een aantal stofjes die ik vorig jaar aankocht die zeker dit jaar verwerkt zullen worden. Voor wie nieuwsgierig is naar mijn to-do list, stop dan zeker niet met lezen.

Teveel om in 1 jaar klaar te krijgen, maar ik ben positief ingesteld en ik ga ervoor. Het naaien zelf neemt niet zo heel veel tijd in beslag, maar het tekenen van sommige patronen zal een heel karwei worden. Wat lukt, dat lukt. De rest zal het begin zijn van de to-do list voor 2017.

2. Omdat naaien voor mij zo'n grote en belangrijke rol speelt in mijn leven. Want geloof me, dit is niet zomaar een hobby. Naaien is mijn passie, mijn moment van rust en van tot rust komen, het is een addiction. Het is niet het allerbelangrijkste in mijn leven, mijn gezin is dat. Maar het is een aanvulling waardoor voor mij mijn leven compleet is. En net daarom hebben mijn man en ik het besluit genomen om dit jaar te starten met een webshop. Ja dames, er komt er nog een stoffenwinkel bij op het net. Maar hierover vertel ik later meer, want nu is het nog te vroeg om hierover uit te wijden. Dit hoofdstuk komt aan bod in maart.

3. Een 2-tal maanden terug leerde ik Zumba kennen. Dit jaar wil ik zo weinig mogelijk lessen missen. Er zullen zeker al 5 dagen zijn dat ik mijn kat zal sturen. De vormingen voor onthaalouders gaan ook meestal door op dinsdagavond. Jammer.

4. En dan zijn er nog de voornemens die niet op het world wide web gedeeld worden en gewoon omdat dit persoonlijke zaken zijn die ik niet deel met mensen die ik niet face-to-face ken. Zo simpel is het. Dit komt misschien wat cru over, maar ik ben op dit vlak van de 'oude stempel' en hecht nogal wat waarde aan mijn privacy (een begrip dat mijn kinderen hopelijk nog zullen kennen als zij opgroeien).

5. Veel tijd stoppen in mijn bengels en samen doen met hen wat zij graag doen. Schilderen, boetseren, knutselen, zwemmen, wii-spelletjes, bakken en koken, gek doen, ... .


Groetjes,
Sabrina

Reacties

  1. Veel succes met al je voornemens. Een hele lijst, maar zoals je zegt, wat niet lukt kan gewoon in 2017 ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Naaiweekend in de Westhoek

Ik wil al een tijdje op naaiweekend gaan. Met onze winkel bezoeken wij regelmatig naaiweekends en dat ziet er telkens zo'n gezellige bende uit. Dus waag ik de stap.

Ik organiseer zelf een naaiweekend. Ik heb een super leuke locatie gevonden in de buurt, midden in de natuur en op 30 november is het dan zo ver.Naaiweekend in de Westhoek
30/11 - 2/12 2018

Een groot en gezellig vakantiehuis met 6/8 kamers. Iedere kamer beschikt over een lavabo en douche of bad.
Beneden is er een open leefruimte met een gezellige zithoek bij de houtkachel, een modern ingerichte open keuken met vaatwas, microgolf en oven, keramische kookplaat, twee koelkasten en een kleine diepvries. Er is een bar, koffiehoek, flatscreen-tv met dvd en draadloos internet.
Om te naaien is er een aparte sfeervolle ruimte voorzien.
Prijs: 165€/persoon verblijf + alle maaltijden en dranken

- kamers worden gedeeld met 2 personen.
- zelf bed- en badlinnen meebrengen.

- 's morgens genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …