Doorgaan naar hoofdcontent

In mijn hoofd zag het er beter uit.

Ooit speelde ik met de idee een opbergmand te maken. Na lang zoeken naar iets leuks kwam ik bij deze tutorial uit. Heel mooi, maar ik had de juiste stofjes niet liggen om dit te maken.
Dan maar wat aanpassen.

Ik heb hier een stapel oude jeansbroeken liggen en wilde daarmee aan de slag. En dat deed ik ook. In plaats van een vierkante opbergmand, maakte ik een ronde.
De binnenstof die ik gebruikte werd ook gerecycleerd van een broek die ik voor mezelf naaide, maar een totale mislukking was. En het biaisband had ik ooit eens meegebracht van het stoffenspektakel. En als kers op de taart wilde ik er nog een applicatie van een trein op, omdat deze opbergmand gebruikt zal worden om de houten treinbaan van de jongens in op te bergen.

Met dit als resultaat. (De binnenvoering is niet zichtbaar, maar daar hoeft niemand rouwig om te zijn).


Dit zag er in mijn hoofd veel, maar dan ook echt veeeeeeeeel beter uit. Deze creatie (ik wil het geen misbaksel noemen omdat het toch nog zijn nut heeft en gebruikt zal worden) is het levende bewijs dat haast en spoed zelden (of beter gezegd: nooit) goed zijn.

Ooit neem ik de tijd om het oorspronkelijke mandje van de tutorial in elkaar te naaien.  En misschien waag ik me nog wel eens aan een opbergmand uit oude broeken. Maar dan zorg ik er in elk geval voor dat ik vooraf een deftig patroon uitteken.

Verloren is het niet. We hebben er een opbergmand bij. En de kinderen vinden hem goed. In dit geval telt dit dubbel.


Groetjes,
Sabrina

Reacties

  1. Ik zie er toch niets mis aan hoor :) Coole mand en leuk recycleerproject!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…