Doorgaan naar hoofdcontent

Een pyjama voor bengel Q.

Ik had me voorgenomen om deze maand nog geen stofjes te kopen, maar toen ik bij Veritas 2 stofjes van Lillestoff zag liggen aan 10€/m kon ik het echt niet laten. Ik moest die gewoon meenemen. Op de ene rol zat nog 80 cm, op de andere 70 cm. Voor 15€ heb ik dus 2 mooie stofjes gescoord. Ach ja, we zijn januari en het zijn solden. Moet kunnen.

Het eerste stofje is al verwerkt. Hieruit heb ik een pyjama in maatje 98 gemaakt voor bengel Q. Deze zal pas volgende herfst en winter gedragen worden, maar het heeft geen enkel zin er een te maken in maatje 92 als er al 6 in de kast liggen in die maat. Ik begin dit jaar alvast vooruitdenkend.
Het patroon voor deze pyjama komt uit Ottobre Design. Het patroon voor de pyjamabroek uit 6/2015, het patroon voor het pyjamavest uit 6/2011.
De jersey is van Lillestoff.
De boordstof komt uit mijn eigen voorraadkast.


Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog.


Groetjes,
Sabrina

Reacties

 1. Leuke pyjama! Ik wou dat ik zo vooruitdenkend was :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meestal ben ik ook niet zo vooruitdenkend hoor. Maar ik zag die stapel pyjama's zo voor ogen en dacht 'nee, doe maar direct een maatje groter'.

   Verwijderen
 2. Leuk! Herkenbaar 'probleem' met de maten :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…