Doorgaan naar hoofdcontent

Poncho voor de winter

Wintertime = ponchotime

De herfst is nu wel nog maar pas begonnen, maar we mogen toch al wel een beetje vooruitblikken naar onze wintergarderobe.

Ik hou niet zo van jassen. Ik vind die nogal oncomfortabel in de auto. En om de auto eerst een kwartier te laten draaien tot het warm is vooraleer op pad te gaan, dat is ook geen optie. Daarom breide ik mezelf 2 winters terug een superwarme poncho.
I love poncho's. Ze zijn warm en comfortabel.Deze poncho heeft armsgaten. Perfect om met een buggy op stap te gaan. Zo kruipt de poncho niet omhoog omdat je armen voorwaarts gestrekt zijn. Nog een pluspuntje is dat hij lekker lang is, zo is de rug ook volledig bedekt.


Ik heb er al heel veel positieve reacties op gekregen. En mijn schoonmama wildbnnbe er ook één. Maar dan in zwart. Dus vorige winter wist ik ook weer wat doen. Nog een poncho breien.
En ze mocht dan nog eens poseren voor de camera ook met haar poncho.Het patroon en de wol zijn van Bergère de France. Het patroon is terug te vinden in Bergère créations 2012/2013.

Reacties

 1. Prachtig! Naar zó̂ n model ben ik al lang op zoek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien heb je geluk en kun je deze boek nog ergens op de kop tikken. Geloof me, het is een zalige poncho. Lekker warm. En heel handig.

   Verwijderen
  2. Misschien heb je geluk en kun je deze boek nog ergens op de kop tikken. Geloof me, het is een zalige poncho. Lekker warm. En heel handig.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Wat je nu echt moet weten over flexfolie

De oudste bengel des huizes kreeg ook nog eens een nieuw shirt. Tegenwoordig zit hij in een echte dinofase. Dus maakte ik maar eens een stoer dinoshirt voor hem.
Nogmaals hetzelfde basispatroon voor T-shirts werd bovengehaald. (Voor wie langs geen kanten weet over welk patroon ik nu bezig ben: patroon n°11 uit Ottobre 6/2016).
De stof werd een marineblauwe punta di roma met wit streepje. Ik maakte een leuke T-rex print uit flexfolie.


Wist je dat er 2 soorten flexfolie bestaan?
Enerzijds is er de hotpeel en anderzijds de coldpeel.
Het is belangrijk om te weten welke soort je hebt om een goed eindresultaat te bekomen.


Hoe bevestig je flexfolie op je kledingstuk?

Zorg ervoor dat het kledingstuk gewassen en gestreken is.Leg de flexfolie op het kledingstuk op de plaats waar het moet komen.Leg er een stukje bakpapier.Neem een heet strijkijzer. En druk dit op de print. Goed drukken, geen strijkbeweging maken. Doe dit gedurende 15 à 20 seconden.
Is de print groter dan je strijkijzer? Verplaats…