Doorgaan naar hoofdcontent

Monstershirt voor een bengeltje

Op de Duitse sociale media zag ik al veel dit mooie stofje van Kapynen passeren. Dit stofje mocht niet ontbreken in de wintergarderobe van mijn kinderen. Ik heb een paneeltje van de stof online gekocht en ben er nog een bijpassend stofje voor gaan kopen.

De mouwen konden net niet in hun geheel uit het paneeltje gehaald worden. Daarom heb ik de raglanmouw in drie stukken verdeeld en het middenstuk in een contrastkleur gedaan. De randen van het contrastkleur zijn nog smal doorgestikt met het blauwe garen dat ik voor in elkaar naaien van het shirt heb gebruikt.

Ik vind het prachtig. En Bengel J ook. Hij was nog geen 2 minuten thuis van school en hij had hem al aan.
Zo trots als een pauw is hij met zijn nieuwe shirt.


Ik heb al superveel leuke, positieve reacties gekregen. Zowel van bekenden als van onbekenden. 
Leuk!

De stoffen van dit merk wil ik zeker gaan verkopen in mijn toekomstige webwinkel (met een beetje geluk is hij er in februari 2016). Er zijn weinig leuke stofjes voor jongens vanaf 6 jaar. Deze is supercool. En de kwaliteit is ook dik in orde. En ik heb ook al een paar andere leuke merken op het oog die je niet veel tegenkomt in andere stoffenwinkels. Het wordt een online store met stoffen voor alle leeftijden (van 0 tot ...)

O ja, het patroon van het shirt is een simpel raglanshirt uit Ottobre. Enkel de mouwen (oorspronkelijk met een mouwboord) heb ik grondig veranderd. Ik weet niet precies meer welke ottobre, maar er staat in elke nummer wel ergens een raglanshirt. 

Reacties

 1. Geniet v al die positieve reacties! Zalig!is echt geslaagd... Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk en je hebt gelijk wat jongenssstofjes betreft! Gelukkig is de mijne nog maar 8 maanden, dus die is nog niet kieskeurig :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is heel moeilijk om jongensstofjes te vinden. Er zijn er zo weinig op de markt.

   Verwijderen
 3. Deze is echt prachtig! Zo krijg ik er spijt van dat ik me het stofje niet aangeschaft heb ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, ik vind hem ook super. Bijna te mooi om hem uit de kast te halen. Het zijn zo'n smospotten mijn jongens.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …