Doorgaan naar hoofdcontent

Lewis Hoodie

La Maison Victor

Heel veel naaisters hebben een abonnement op La Maison Victor of reppen zich naar de winkel als er eentje uitkomt. Op verschillende blogs en naaigerelateerde pagina's op het web zag ik al heel wat mooie jurkjes passeren. 

Daarom besloot ik in februari om er zelf ook eens eentje te kopen.

Wat was ik teleurgesteld zeg. Ik was niet onder de indruk van de patronen. Ze zagen er eerder simpel uit.

Maar er was er eentje bij waarvan ik dacht 'die ga ik nu eens maken.' De Lewis Hoodie sprak me wel aan en ook de stofjes die ze in het boekje gebruikten vond ik leuk. Daarom besloot ik het stofje te kopen via de site van LMV. 

My first online shopping experience.

En deze keer werd ik niet teleurgesteld. Na 2 dagen had de postbode het pakketje al mee. Ik kon meteen al aan de slag.
Na een paar keer vloeken, lezen en herlezen is het mij gelukt dit 14-delig patroon in elkaar te naaien. 

We zijn nu 6 maanden later en het past nu perfect voor mijn jongste zoon. Hij houdt van zijn hoodie ...
vooral als de capuchon op zijn hoofd staat.

Eind goed al goed. (Maar La Maison Victor koop ik niet meer).
Reacties

 1. Mooi! Ik vind LMV wel een leuk magazine, maar de stoffen op hun website lijken mij wel veel te duur geprijsd, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk exemplaar. Ik heb alle LMV's en heb al veel dingen eruit gemaakt, dus ben wel fan. Maar ook fan van jouw hoodie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He mensen, ik wil LMV niet afbreken hoor. Het is gewoon mijn ding niet. Het is meer iets voor meisjes. De jongenspatronen voldoen niet aan mijn verwachtingen.
  Wat de prijs van de stofjes betreft: ik heb daar eigenlijk niet op gelet. Ik kijk nooit naar de prijs van de stofjes. Als ik mooi vind, koop ik het. Maar het is wel goed mogelijk dat ze een beetje aan de dure kant zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloome Sweater

Een jaar geleden heb ik mezelf beloofd om meer voor mezelf te gaan naaien. En hoewel er hier bitter weinig volwassenenkleren verschijnen, naai ik wel voor mezelf.

Zo ook deze prachtige Bloome Sweater.
Ik koos hiervoor een mooie blauwe gemêleerde french terry met zwarte en zilveren bloemen, Silver Flowers.
Ik trok naar Roeselare naar NaaiCentrum Demyttenaere om mooie, bijpassende ritsen te kopen.Deze sweater is al een tijdje klaar, en toen ik de eerste foto's postte op instagram en Facebook van de stof, was deze ook in een mum van tijd uitverkocht.( Op een couponnetje van 50 cm na). De grijze variant is wel nog aanwezig, en minstens even mooi.


Tibo - Het gratis patroon

Zoals beloofd, het gratis patroon van een leuk hemdje voor kleuters. Het is speels en stijlvol tegelijkertijd en kan dus voor elke gelegenheid gebruikt worden.Tibo is het patroon van een een jongenshemd met een rugpas en rugplooitjes.Het werd getekend in de maten 92 tot en met 116.
Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo is er de keuze uit 2 verschillende borstzakjes of een paspelzak. Er kan zowel een winterversie met lange mouwen genaaid worden of een zomerhemdje met korte mouwen. En ten slotte kan er gekozen worden tussen 3 kragen.
En voor de liefhebbers kan er naar hartelust afgewerkt worden met paspelband.

Het patroon werd met de hand getekend. En is beschikbaar in een PDF bestand.
Hier vind je de werkbeschrijving
Hier vind je het patroon

Workshop Op zaterdag 16 juli gaat er een workshop door bij De Stoffengalerij (bij mij thuis dus). Meer info en inschrijven: klik hier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie Tibookes. Stuur zeker een foto naar mamasasewing@gmail.com

Op zoek naar ee…

Ne 'mix and match' van 2 patronen

Toen de staaltjes met de nieuwe collectie van CU@6 in mijn brievenbus vielen, wist ik het meteen al. Met die stoffen zou ik zeker aan de slag gaan voor mijn jongens. Dus toen diezelfde collectie een paar dagen later geleverd werd, duurde het niet lang vooraleer ik er de schaar inzette.

Als eerste ging ik aan de slag met de French Terry met palmbomen. Ik vond niet meteen een patroon dat 100% mijn gedacht was, dus ik gooide 2 patronen door elkaar en kwam zo tot het patroon dat ik in gedachten had.

Welke patronen vraag je je af? En waarom?
Ik nam het voor- en rugpand van 'Totem Owl' (nr 19. uit Ottobre 1/2014) en de mouwen van 'Cold Stopper' (nr 32. uit Ottobre 4/2014). O ja, de zakken nam ik ook over van het laatst genoemde patroon.De reden waarom ik twee patronen door elkaar gooide is eigenlijk heel simpel. Ik had een bepaalde sweater voor ogen. En wanneer ik iets voor ogen heb, dan moet het ook zo zijn. Anders begin ik er niet aan. Ik wilde voor mijn oudste (b)engel …